İlanlar Haber Girişi : 25 Ekim 2023 18:03

5 bin lira emekli ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu Kaynak: 5 bin lira emekli ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu

5 bin lira emekli ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu Kaynak: 5 bin lira emekli ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı nedeniyle emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek 5 bin TL'lik ikramiye hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikramiye uygulaması için "15 Kasım tarihine kadar hesaplara yatacak" ifadelerini kullanırken, yetkililerden bu açıklamanın ardından tarih hakkında yeni bir detay paylaşılmadı.

 

Buna karşın geçmiş yıllarda yapılan ikramiye ödemeleri hesaplandığında, emekliler için muhtemel tarih aralığı ortaya çıkmış durumda.

 

 

İKRAMİYELER BU SIRALAMAYA GÖRE ÖDENECEK

 

2018 yılından beri Ramazan ve Kurban Bayramları'nda yapılan emekli ikramiye ödemelerine, bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere eklenen uygulama için SGK uzmanlarına göre muhtemel tarih 6 - 10 Kasım tarihleri arasında oluşmakta.

İkramiye ödemeleri ise SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı olmak üzere üç farklı kategoriye ayrılarak tarihlendirilecek.

Geçmiş yıllarda yapılan ikramiye uygulamalarındaki gibi, sayıca en fazla olan grubu oluşturmaları nedeniyle ilk olarak SSK emeklilerine ödeme yapılması planlanıyor. Emeklilerin kimlik numaralarına göre yapılacak ödemelerin ardından, Bağ-Kur ve son olarak emekli sandığı için işlemler gerçekleştirilecek.

 

 

9 EKİM'DEN SONRA İŞTEN ÇIKANLAR İKRAMİYE ALAMAYACAK

 

Özel ya da devlet bankası fark etmeksizin kesintisiz olarak hesaplara yatırılacak ikramiyeler, sigortalı bir işte çalışan emeklilerin ayrılış tarihi dikkate alınarak ödenecek.

Emekli ikramiyesini alabilmek için, aktif olarak çalıştığı işten çıkış gösteren vatandaşlar, sigortalı olarak çalışmıyor gözükse de ikramiye uygulamasından faydalanamayacak.  

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu ödemeler için ikramiye tarihinin duyurulduğu 9 Ekim'i referans alacak. 9 Ekim öncesinde aktif olarak çalışan, sonrasında işten çıkış yapan emekliler için 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi ödenmeyecek. HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.