Spor Haber Girişi : 27 Mayıs 2024 10:42

5 gollü final maçı Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynandı

5 gollü final maçı Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynandı
UEFA Regions Cup TFF Bölge Karmaları Türkiye Birincilliği Turnuvası'nda final İstanbul ile Bursa arasında oynandı. Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanan maçta 3-2'lik skorla gülen taraf İstanbul karması oldu.
5 gollü final maçı Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynandı

UEFA Regions Cup’ta şampiyon İstanbul

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanlığı (TASKK) ile ortak yürütülen UEFA Regions Cup TFF Bölge Karmaları Türkiye Birincilliği maçlarında dün final günüydü.

 

İstanbul Bölge Karması ile Bursa Bölge Karması Kazım Karabekir Stadı’nda karşı karşıya geldi. Maçı Şanlıurfa Bölgesinden Ömer Faruk Gültekin yönetti. Erzurum Bölgesinden Ömer Lütfü Aydın ile Şanlıurfa Bölgesinden Mehmet Şengül yardımcılık yaptı. Karşılaşmanın 4. Hakemliğini ise Erzurum Bölgesinden Ahmet Turan Timuroğlu üstlendi. Maçın gözlemciliğini ise Cihat Çelikdağ yaptı. 

 

 

Mücadelede İstanbul Karması,  5. Dakikada Eren Daniş’in attığı golle 1-0 öne geçti. 25. Dakikada sahneye çıkan Kubilay Usta skoru 2-0’a taşıdı.  Maçın 54. Dakikasında Yunus Boyrat Bursa’yı umutlandıran golü attı. Golden bir dakika sonra sahneye çıkan Kubilay Usta kendisinin ikinci takımının 3. Golünü atarak skoru 3-1 öne geçirdi.

 

 

Müsabakanın 68. Dakikasında Hafız Görkem Vardar skoru 3-2’ye getiren golü attı. Ancak maçtan 3-2 galip ayrılan İstanbul Karması şampiyon oldu. Şampiyon olan İstanbul Bölge Karması UEFA Regions Cup’ta ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

 

 

Kupayı TASKK Genel  Başkanı Ali Düşmez verdi

 

Final maçının ardından Kazım Karabekir Stadı’nda kupa ve madalya töreni yapıldı.Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi  ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, şampiyon olan İstanbul Bölge Karması ile ikinci olan Bursa Bölge Karmasının kupa ve madalyalarını birlikte takdim etti. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal,  Erzurum ASKF Başkanı Selahattin Codur ve TASKK yöneticileri Düşmez’e eşlik etti.

 

 

Düşmez: Kaliteli bir final oldu

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyesi ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, şampiyon olan İstanbul Bölge Karmasına Avrupa yolculuğu öncesinde başarı dileklerini iletti. TASKK Genel Başkanı Düşmez, “Bugün burada iki takımımız da 3. Lig hatta 2. Lig kalitesinde bize bir final izlettiler. Her iki takımı da alkışlıyoruz. Birbirlerini alkışlamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

TFF Bölge Müdürü Metin Codur, TFF Antrenör Eğitimcisi Kemal Coşkun, Bölge Sorumlusu Mehmet Akif Fencioğlu, Bölge Teknik Sorumlusu Yunus Emre Öztürk ile çok sayıda spor adamı da karşılaşmayı izledi. HABER MERKEZİ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet efer 28 Mayıs 2024 18:53

    Stadı yıkıp rant yapmayı planlamışlardı hatta yan taraftan yeni yol açıyorlar üniversitenin arazisinden sonra stadı yıkıp konut alanı yapacaklardı ama tasarruf tedbirine takıldı. Olan yine üniversitenin en güzel arazisine oldu. Atatürk üniversitesini talan ettiler. Artık erzuruma zarar vermeyin gidicidiniz artık bari daha fazla zarar yapmayın