Ekonomi Haber Girişi : 08 Aralık 2011 11:25

5 İşcisinden 2`si Afgan

5 İşcisinden 2`si Afgan
Erzurum’da duyarlı işverenin çalıştırdığı 5 işçiden 2’si Afgan. İşveren Selçuk Yılmaz “Dinlerimiz kültürümüz aynı Afganlı ailelere yardım etmek bizim vicdani borcumuz” dedi.
Erzurum Ajans-Erzurum’da duyarlı işverenin çalıştırdığı 5 işçiden 2’si Afgan. İşveren Selçuk Yılmaz “Dinlerimiz kültürümüz aynı Afganlı ailelere yardım etmek bizim vicdani borcumuz” dedi.

Ülkelerinde yaşanan savaş sonrasında Türkiye’ye sığınmacı olarak gelen Afganlıların 268’ini misafir eden Erzurum Afganlıları kucaklıyor. Yaşadıkları mutsuzlukların ardından Erzurum’da mutlu olma duygusunu yaşadıklarını dile getiren Afgan işçiler hayatlarını çalışmaları için fırsat veren işverenlerine borçlu olduklarını dile getirdi.

Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındıklarını söyleyen Nurullah Rahimi ve Seyfullah Zaferi, Türkiye’ye gelirken işsizlik başta olmak üzere kalacak yer ve çocuklarının eğitimleri konusunda birçok sıkıntı yaşayacaklarını düşünürken Erzurum’a geldiklerinde gösterilen hoşgörü ve duyarlılıkla bu sıkıntıların hiçbirini yaşamadıklarını ifade ediyorlar.
Kalacak yerlerini ve çocuklarının eğitimlerinin Valilik tarafından karşılandığını söyleyen Afganlılar “Son olarak ise Erzurumlular bize kucak açarak iş imkanı sağladı” diye konuştular.
Kendilerine iş imkanı sağlayan özel bir elektrikli ev aletleri şirketinin Bölge Müdürü Selçuk Yılmaz, çalıştırdığı 5 işçinin 2’sinin Afganlı olduğunu ve Afganlı işçilerinden oldukça memnun olduğunu dile getirdi. İşveren Selçuk Yılmaz “Afganlıların Erzurum’a geldiğini gazetelerde okudum ve bende şehrimize gelen Afganlılar için bir şeyler yapmak istedim. Çalıştırdığım 3 işçim vardı ve Afgan vatandaşlarının yaşadığı semtlere giderek çalışmaya ihtiyacı olan Nurullah Rahimi ve Seyfullah Zaferi ile tanışarak iş yerimde istihdam etmeye başladım” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.