Erzurum Haber Girişi : 08 Ekim 2022 13:31

6 yıl önce araba satın aldı, başına gelmeyen kalmadı

6 yıl önce araba satın aldı, başına gelmeyen kalmadı
Erzurum'da yaşayan Yalçın Yağız, otomobil almak isterken iddiaya göre dolandırıldı. 6 yıl önce vadeli şekilde satın aldığı arabanın kredi çekerek borçlarını ödeyen Yağız, hem arabasından oldu hem de borca girdi.

Erzurum’da 2016 yılında vadeli şekilde M.D. isimli bir şahıstan ticari taksi olarak kullanmak için araç satın alan taksicilik yapan Yalçın Yağız, aldığı arabasına hiç binemedi.

 

6 yıl önce karısının adına yaptığı vekaletle aracını Yağız’a satan M.D, arabanın borcu bittikten sonra aracın üzerinde kredi borcu olduğu için Yağız’a aracın bağlandığını söyledi.

 

Yağız, bankadan kredi çekerek aracın üzerindeki borcu 2022 yılında ödeyerek aracı otoparktan aldı. Arabanın alındığı esnada M.D iddiaya göre, notere giderek vekaleti iptal ettirip Yağız’ı aracını aldığı için polise şikayet etti.

 

Evinin kapısının önüne arabayı park ettiği sırada polislerle karşılaşan Yağız, vekaletin iptal olduğunu ve aracın M.D’ye ait olduğunu öğrendi. Durum karşısında şaşkına dönen Yağız, hem arabasından oldu hem de 400 bin TL’lik borca girdi. Öte yandan, M.D’nin aracı Yağız’dan alarak başkasına ticari taksi için kiralandığı da iddia edildi.

 

 

“Aracın borcunu ödeyerek satın almama rağmen sahibi bana vermedi”


2016 yılında vade ile satın aldığı aracı borcu bittikten sonra kendisine verilmediğini belirten Yalçın Yağız, “Bir arkadaşım aracılığı ile M.D isimli bir şahısla tanıştık. Kendisinin vadeli araç sattığını söyledi. 2016 yılında bu şahıs ile görüşmeye gittik. O günlerde bu satın almak istediğim aracın piyasa değeri 18 bin lira fiyatındaydı. Aracı diğer giderler ile beraber 38 bin fiyat değerinde aldım. Kendisine 4 bin lira peşin verdim ve aylık vade ile ödeme şeklinde anlaştık. Noter satış sözleşmesi yapmadığından dolayı sadece vekalet verdiler ve kendi aranızda sözleşme yapın dediler. Bizde şahitler karşısında sözleşme yaptık ve arabayı M.D’den aldım. Satın aldığıma dair şahitler huzurunda belgelerim var. Sözleşmede yaptığımız ve anlaştığımız gibi aracın borcunu ödediğim zaman arabayı bana devredecekti. Arabaya olan borcum 2019 yılında sona erdi ve ben yine şahitler huzurunda borcumu bitirdiğime dair belgeleme yaptım. Şahıstan aracın devrini istedim ve çeşitli bahanelerle süreci uzatarak bana aracı vermedi” dedi.

 

Yağız hukuki yollara başvurdu. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • lisa 09 Ekim 2022 17:39

    araba zaten dert vergi olsun benzini...