Ekonomi Haber Girişi : 17 Ağustos 2023 15:07

65 yaş üstü ücretsiz taşıma devri bitiyor!

65 yaş üstü ücretsiz taşıma devri bitiyor!
Özel Halk Otobüsleri, Türkiye genelinde 65 yaş ve üzeri için uygulanan ücretsiz ulaşım uygulamasını iptal etti.

Özel Halk Otobüsleri, Türkiye genelinde 65 yaş ve üzeri için uygulanan ücretsiz ulaşım uygulamasını iptal etti. Gelen tepkilerin ardından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), “Kötü ekonomi, artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle tüm Türkiye’de Ekim ayında bu uygulamayı durdurma kararı alınmıştır.” dedi.

 

 

Toplu taşımada uzun yıllardır devam eden 65 yaş ve üzerine ücretsiz ulaşım uygulaması, son günlerde yavaş yavaş kaldırılmaya başlandı. Belediyelerden bağımsız şehir içi ulaşım hizmeti sunan Özel Halk Otobüsleri, Türkiye genelinde 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım uygulamasını sonlandırdı.

 

Yapılan değişikliğin ardından tepkiler çığ gibi büyürken Ankara Belediyesi de konuyla ilgili şöyle açıklama yaptı: “Bazı art niyetli kişiler, Ankara Büyükşehir Belediyesinin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaktadır. Bu yalandır. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır.

 

“Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır”

 

Özel Halk Otobüsleri, kötü ekonomi, artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle TÜM TÜRKİYE’DE ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı almıştır. ÖZEL Halk Otobüsleri, ücretsiz taşıma karşılığında talep ettikleri destekleri Bakanlıklardan alırlarsa bu kararı uygulamayacaktır. Bu kararın Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır.” Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hasan buldan 18 Ağustos 2023 11:10

    kanun olan bir şeyi özel halk sahipleri nasıl kaldıra biliyor ülkede de adalet diye bir şey kalmadı herkez her şey yapabiliyor.

  • dvt 17 Ağustos 2023 16:16

    iyi oldu sabah çıkıp aksama kadar ondan in ona bin yapıyorlardı.. Emeklilere maaş zammından sonra bu tam oldu sevindim.. Hükümete oy verenlerin çoğunluk 65 yaş üstü alın size