Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

6.Dadaş film festivali başlıyor

6.Dadaş film festivali başlıyor
Uluslararası Dadaş Film Festivali’nin altıncısı 24-28 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Erzurum Ajans-Kültür Bakanlığı sponsorluğu, Dadaş Film organizasyonu, Erzurum Valiliği, Erzurum İl Özel İdare, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Belediyesi, Atatürk Üniversitesi – Güzel Sanatlar Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi desteği ile düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali’nin altıncısı 24-28 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Dadaş Film Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Nil Gürpınar bugün basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya gelerek festival etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Festivalin 24 Ekim 2011 tarihinde Yakutiye Medresesi7nde düzenlenecek olan sergi ile başlayacağını anlatan Gürpınar, programda planlanan kortej yürüyüşünün ise terör saldırıları ve şehitler nedeniyle iptale dildiğini söyledi. Festivalde yer alan sanatsal etkinliklerin planlandığı şekilde yapılacağını ifade eden Gürpınar, festivalin eğitim amaçlı olduğunu belirtti.

 

Gürpınar, ‘Dağ Sporları Filmleri’ temasının işlendiği festivale onur konuğu olarak Cüneyt Arkın ve Filiz Akın katılacağını söyledi. Gürpınar, Gürcü yönetmenler ve oyuncuların da ağırlanacağı festivalde Erzurumluların Gürcistan Sineması’nı yakından tanıma imkânı yakalayacağını kaydetti.
Gürpınar festival kapsamında Erzurum’da çekilen Rampa ve Bir Aydınlık Adam filmlerinin de Türkiye prömiyerinin yapılacağını açıkladı.

 

"UZUN METRAJ" KATEGORİSİNDE 7 FİLM YARIŞACAK

 

Bu yıl altıncısı düzenlenecek festival kapsamında, yarışacak uzun metrajlı filmler şöyle: Gişe Memuru, Eylül, Kar Beyaz, Küçük Günahlar, Adalet Oyunu, Türk Pasaportu, Yurt.

 

4 gün sürecek festivalde Dünya Sinema Vakfı tarafından restore edilen ve ilk gösterimleri Cannes Film Festivali’nde yapılan iki Türk filmi “Hudutların Kanunu” ve “Susuz Yaz”ın gösterimi yapılacak. Festival kapsamında ayrıca belgeseller, çocuk filmleri, uzun ve kısa metraj yarışma filmlerinin gösterimi ücretsiz olarak yapılacak. Yarışacak uzun ve kısa metrajlı filmlerin jüri üyeleri ise şöyle:

 

Uzun Metraj Film Yarışma Jürisi: Füruzan, Mehmet Eryılmaz, Yüksel Aksu, Burçak Evren, Vecdi Sayar, Profesör Suat Gezgin
Kısa Film Yarışma Jürisi: Hilmi Etikan, Profesör Oğuz Makal, Yrd. Doç. Hakan Çiğdem, Yrd. Doç. Yusuf Yurdigül

SİNEMA OKULU GELENEKSELLEŞİYOR

 

5’inci Dadaş Film Festivali’yle başlayan “Sinema Okulu” geleneği bu yıl da devam edecek . Alanında uzman sanatçıların ders verdiği “Sinema Okulu”nda bu yıl Füruzan, Mehmet Eryılmaz, Hilmi Etikan, Yüksel Aksu, Burçak Evren ve Vecdi Sayar katılımcılarla bilgilerini paylaşacak. “Sinema Okulu”nda “İyi Bir Edebiyattan, İyi Bir Film Olabilir mi?”, “Belgesel Film” “Kısa Film” “Sinemada Yönetmenlik” “Sinema Tarihi” ve “Film Eleştirileri” gibi dersler yer alacak.

 

Basın toplantısına AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Atatürk Ünivresitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu ve basın mensupları katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.