Bölge Haber Girişi : 24 Mart 2011 16:59

7.Kar Filimleri Festivali'nin sonuçları açıklandı.

7.Kar Filimleri Festivali'nin sonuçları açıklandı.
Belgesel Kategorisinde Birinciliğe Bilal Günaydın; ikinciliğe, Bilal Bahadır, üçüncülüğe ise Sezen İsmail Beyli'inin çalışmaları layık görüldü.

Erzurum Ajans-  Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl bahar ayında gerçekleştirilen Uluslararası Kar Film Festivali’nin 7.si başladı.

Kültür ve Gösteri Merkezi’nde açılışı yapılan ve iki gün devam edecek olan 7. Kar Film Festivali’nde bu yıl yarışmayı kazanan filmler de açıklandı.
Başvurular arasında yapılan değerlendirme sonuçları şöyle:
Belgesel Kategorisi: Birincilik: İki Teker-Bilal Günaydın, İkincilik: Sis-Bilal Bahadır, Üçüncülük: Biz Sizi Kardeş Bildik-Sezen İsmail Beyli.
Deneysel Kategori: Birincilik: Pent Pa-Demet Öztürk, İkincilik; Elektrik- Murat Ötünç.
Kurmaca Kategorisi: Birincilik: Nefes-Volkan Emercik, İkincilik: Mihman-Deniz Yıldız, Üçüncülük: Yol-Burak Türten.
Reklam Kategorisi: Birincilik: Das-Uğur Aşçı, İkincilik: Sigorta-Zeynep Dandin, Üçüncülük: Kırık Kalem-Mustafa Şen.
Barlı: Sinema Türkiye’de de artık büyük bir sektör!
Festivalin açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, film ve sinema sektörünün tüm dünyada, modayı şekillendirdiğini, yaşam biçimleri oluşturduğunu, kültür aktarımı yaptığını ve bu kültür aktarımına altyapı hazırladığını ve sonuçta kültür oluşturduğunu hatırlatarak, “Sinema yoluyla üretilen imajlar, bir ülkenin insanlarına, o ülkenin kendisine sempati duyulup duyulmasına da vesile olabilmektedir” dedi.
Sinemanın daha başka etkilerinin de söz konusu olduğunu anımsatan Barlı, “Öyle ise şunu ifade edebiliriz: Bu sektörü yapılan yatırım çok büyük katma değer yaratarak geri dönmektedir. Ülkemizde ise, ilk başlarda Yeşilçam’da küçük girişimciler aracılığıyla başlayan sinema sektörü, kurumsallaşmaya yeni yeni başlamış durumdadır. Şirketler ve işletmeciler aracılığıyla son zamanlarda yapılan filmler belli bir standardı yakalamış ve dış satımları artmıştır” diye konuştu.
Günümüzde eksiklikleriyle birlikte Türkiye’de sinemanın önemli bir sektör haline geldiğini anlatan Barlı, film ve sinema sektörünün artık bir sanayi görünümü kazandığını ileri sürdü.
“Diziler, filmler önemli bütçelere hükmetmektedir” diyen Barlı, yapılan filmlerin, dizilerin, komşu ülkeler başta olmak üzere tüm dünyaya ihraç edilebildiğini anlattı.
Dizi ve filmlerin dış satımıyla aynı zamanda Türk kültürünü de yurtdışına açıldığını vurgulayan Barlı, ekonomik anlamda ciddi gelirler elde edilmeye başlandığını kaydetti.
Konuşmanın ardından ödül alan filmler gösterildi. Programın öğlenden sonraki bölümünde ise Oyuncu Emin Olcay sinema üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.
Belgesel gösterimi kısmında “Hıngırmacı Belgeseli” gösterildi ve belgeselle ilgili İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Yusuf Yurdigül ile Öğr. Gör. Cüneyt Korkut tarafından belgesel üzerine bir söyleşi yaptılar.
İletişim Fakültesi Konferans Salonunda da eş zamanlı olarak devam eden programın buradaki bölümünde ise, festival filmlerini gösteriminin yanı sıra Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu ile Doç. Dr. Hüseyin Köse “Kısa Filmin Dünü ve Bugünü” konusunda bir söyleşi gerçekleştirdi.
İletişim Eğitimi Paneli’nde ise Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Atik, Yrd. Doç. Dr. Adem Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Besim Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Yurdigül, konuştu.
YARIN NELER YAPILACAK?
7.Uluslararası Kar Film Festivali’nin yarın yapılacak son gününde ise, Kültür ve Gösteri Merkezi’nde saat 10.00-12.00 arasında Doç. Dr. Selçuk Hünerli, “Sinemada Grafik ve Animasyon” konusunda bir konuşma yapacak. Aynı salonda saat 13.00’de ise, Harun Özakıncı’nın yönettiği, “Yürü Gari İbram” filminin gala gösterimi izlenebilecek. Saat 15.00’de, Yönetmen Harun Özakıncı sinemayla ilgili bir söyleşi yapacak.
İletişim Fakültesi Konferans Salonunda ise, saat 10.00’da, belgesel kategorisinde festival filmlerinin gösterimine devam edilecek. Saat 11.00’de Görüntü Yönetmeni Tolga Girici öğrencilerin katılımıyla bir Workshop çalışması düzenleyecek. 13.00-14.20 arası, deneysel ve reklam kategorisi filmleri izlenecek. 14.30-16.00 saatleri arasında ise, Doç. Dr. Ergun Yolcu, Doç. Dr. Seçkin Özmen, TRT’den Dr. Özgür Yılmazkol ve TRT Belgesel Yönetmeni Tülay Akça, alanlarıyla ilgili bildiri sunacaklar. Aynı salonda görüntü yönetmeni Tolga Girici belgesel film üzerine bir söyleşi daha yapacak.
7.Uluslararası Kar Film Festivali Konukevi-1’de saat 19.00’da yapılacak Gala Gecesiyle sona erecek.


 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.