Kültür-Sanat Haber Girişi : 12 Mayıs 2012 18:25

7'nci Dadaş Filim Festivali başlıyor

7'nci Dadaş Filim Festivali başlıyor
Erzurum?da bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Dadaş Film Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı.
Erzurum Ajans-Erzurum'da bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Dadaş Film Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Dadaş Film Festivali Koordinatörü Nil Gürpınar, festivalin bu yılki onur konuğunun Kadir İnanır olacağını söyledi.

Festivale her yıl bir ülke sinemasını konuk ettiklerini anlatan Nil Gürpınar; "Böylelikle her yıl bir ülkeyi de tanıyoruz. Bu yıl ki 7. Uluslar Arası Dadaş Film Festivalin de İran Sineması boy gösterecek" dedi.

Festival kapsamında 2 serginin yer aldığını dile getiren sergileri genellikle Erzurum'un tarihi mekanlarında açmaya önem verdiklerini vurguladı. Gürpınar;"Çok önemli yönetmenler geliyor. İran sinemasıyla ilgili bir panelde gerçekleşecek. Bu yıl 7.?sini düzenlediğimiz Dadaş Film Festivalimizin teması da: Çocuk halkları. Bu, çok önem vermemiz gereken bir konu. Festival olarak duyarlı olup, bu konuyu kamuoyunda anlamlı bir şekilde duyurmak istiyoruz" dedi.

İran Sinemasının en önemli filmleri arasında olan ve 66 ülkede gösterime girip, 46 ödül alan bir ayrılık filminin, festivalin açılış filmi olacağını ifade eden Gürpınar, Ülke olarak en gelişmiş film teknolojilerine sahip olduğumuzu vurgulayarak, geçmiş yıllarda Dadaş Film Festivallerine katılmış sanatçılar Erzurum?da film çekmek istiyorlar ama destek de bekliyorlar diye konuştu.

Şuan İstanbul da bazı sahnelerinin çekilmekte olduğu James Bond filminin, Adana'dan sonra, Erzurum'da, Tortum Şelalesinde bazı sahnelerini çekilmesi gündemde olduğunu söyleyen Gürpınar; "Erzurum, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri. Erzurum güçlü bir şehir. Buna inandığımız için de bugün, bu şehirdeyiz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.