Eğitim Haber Girişi : 24 Ağustos 2021 12:22

81 ile yüz yüze eğitim rehberi

81 ile yüz yüze eğitim rehberi
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi.

ERZURUM AJANS - Okullara gönderilen rehberde öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları, öğrenci servisi personeli ile öğrencilerle aynı evde yaşayanların tam doz aşılarının tamamlanmış olması önerildi.

 

 

Rehberde yer alan bilgilendirmelere göre, öğrenci, öğretmen ve okul personelinin kullanabilmesi için her okulun kapasitesine göre maske temin edilecek. Bu kapsamda, gelişimsel sorunu olmayan tüm ögrenciler okula maske ile gelecek.

 

 

Teneffüs saatleri, okul içerisinde ve bahçede kalabalık oluşturulmayacak çekilde kısım kısım belirlenecek. Veli ve ziyaretçilerin okula girişlerine izin verilmeyecek.

 

 

Öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyaç halinde kullanabilmesi için yeterli sayıda maske Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilecek.

 

 

Alınan tedbirlerde, sınıfların doğal havalandırmasına, ders sürelerinin 40 dk’yı geçmemesine ve okul temizliğinin sıklaştırılmasına dikkat çekildi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.