Erzurum Haber Girişi : 01 Ağustos 2016 23:30

9. Kolordu komutanı değişti...

9. Kolordu komutanı değişti...
Milli Savunma Bakanlığı'nın atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Erzurumajans-15 Temmuz darbe girişiminde cuntacılara karşı dik duruş sergileyip, emrindeki tek bir birliğin bile kalkışmaya katılmasına izin vermeyen 9'ncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, YAŞ kararları ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na atandı.

Türk Silahlı Kuvetleri'nin içerisine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup asker görünümlü teröristlerin 15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin engellemesinde önemli rol oynayan isimlerden biri olan 9'ncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın YAŞ kararlarıyla görev yeri değiştirildi. Kendisine bağlı tüm birlikleri büyük bir kararlılıkla darbe girişimine destek vermemesini sağlayan ve bunun için yoğun bir çaba sarfettiği herkesçe bilinen Korgeneral Öngay'dan boşalan göreve ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Başkanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu atandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • fatih kuloglu 01 Ocak 1970 02:00

    hayırlı olsun allah utandırmasın