Spor Haber Girişi : 15 Aralık 2020 14:16

9 ülkeden 39 sporcu Palandöken'de buluştu

9 ülkeden 39 sporcu Palandöken'de buluştu
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini Uluslararası (FIS) Anadolu Kupası yarışları, Palandöken Kayak Merkezi'nde başladı.
9 ülkeden 39 sporcu Palandöken'de buluştu

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Türkiye Kayak Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan 2020-2021 sezonunun ilk resmi organizasyonu Alp Disiplini Uluslararası (FIS) Anadolu Kupası Yarışları Palandöken Kayak Merkezi'nde başladı. Türkiye'nin yanı sıra Ukrayna, Özbekistan, Kosova, Kırgızistan, Kazakistan, Hindistan, Pakistan, Doğu Timor ve Fas'tan sporcular Palandöken'de yer yer etkili olan tipi altında zamana karşı yarıştı. Palandöken'in ev sahipliği yaptığı yarışlar 18 Aralık'ta sona erecek.

 

 

TÜM ÖNLEMLER ALINDI


Bu sezonun ilk yarışmasını düzenlediklerini belirten Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Alp Disiplini Uluslararası Anadolu Kupası'nın de Pandemi önlemleri altında yapıldığını söyledi.

 

 

Kayak sporunda doğal olarak maske mesafe gibi önlemlerin yer aldığını belirten Başkan Oto, bu sene organizasyonlarda değişiklik yaptıklarını, Alp Disiplini ve Kuzey Disiplininde Türkiye'yi bölgelere ayırdıklarını anlattı.

 

 

Pandemi sebebiyle az sayıda sporcu yarıştırmak istediklerini bildiren Oto, "Bu sene değişlik yaptık. Kuzey ve Alp Disiplininde az sayıda sporcu yarıştırmak için bölgelere ayırdı, sonrasında Türkiye Şampiyonası yapacağız. Doğu ve batı illerimizde sporcular araba mesafesinde yarışlara katılacak. Erzurum, Kayseri ve Uludağ ağırlıklı yarışmalarımız olacak" dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.