Erzurum Haber Girişi : 27 Şubat 2016 19:15

9 Yaşındaki Afgan Samir'in elleri kurtarıldı

9 Yaşındaki Afgan Samir'in elleri kurtarıldı
Afganistan'daki iç savaştan dayısı ve ağabeyi ile birlikte kaçarak yasal olmayan yollarla Türkiye'ye geldikten sonra soğuktan elleri donan Samir Hurami iyileşti.
Erzurumajans-Afganistan'daki iç savaştan dayısı ve ağabeyi ile birlikte kaçarak yasal olmayan yollarlaTürkiye'ye geldikten sonra soğuktan elleri donan Samir Hurami iyileşti. Donmaya bağlı yanıklar oluşan ve ellerinin kesilme tehlikesi bulunan Samir Hurami'nin artık yüzü gülüyor.

Afganistan'dan İran' buradan da Doğubayazıt üzeri 31 Ocak günü Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapan bir grup Afgan mülteci, Ağrı-Erzurum karayolu üzerinde bir lokantaya girerek yemek molası verdi. Lokantadaki Türk müşteriler Samir'in ellerinin donduğunu fark edince ağabeyi 17 yaşındaki Beşir'i de yanlarına alarak Erzurum'a getirdiler. Samir, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınırken ağabeyi de Aşkale İlçesindeki Kabul Barınma ve Geri Gönderme Merkezi'ne yerleştirildi. Donmaya bağlı yanıklar oluşan, ellerinin kesilme tehlikesi bulunan Samir'in doktorları küçük çocuğun sakat kalmamasını sağladı. Afgan Samir'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Göç İdaresi İl Müdürü Haşim Özcan, çocuğu 4.5 ay önce Danimarka'ya giderek orada bir kampa yerleşen annesi Raşide ve babası Cemil ile telefonla görüştürdü. Aylar sonra anne ve babasının sesini duyan Samir, ellerinin de iyileşmesi üzerine artık çevresine gülerek bakıyor.

Yanık Tedavi Merkezi çalışanlarının büyük ilgi gösterdiği Samir Hurami'nin en büyük eğlencesi ise çalışanların ya da refakatçilerden aldığı cep telefonundan çizgi film izlemek. Günün büyük bir bölümünü çizgi film izleyerek geçiren Samir Hurami'nin önümüzdeki hafta çıkarılacak sağlık raporunun ardından taburcu edilerek Erzurum'daki bir yuvaya yerleştirileceği bildirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.