Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Mart 2012 15:14

Aatürk üniversitesi Lübnan'da tanıtım yaptı

Aatürk üniversitesi Lübnan'da tanıtım yaptı
Atatürk Üniversitesi uluslarasılaşma faaliyetleri çerçevesinde Lübnan’da tanıtımını yaptı.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi uluslarasılaşma faaliyetleri çerçevesinde Lübnan’da tanıtımını yaptı. 11’i uluslarası üniversite, 10’u Lübnan üniversitesi ve 7’si Üniversite tanıtım organizasyonu olmak üzere toplam 28 eğitim biriminin katıldığı “Academia Lebanon 2012 Ortadoğu Eğitim Sergisi” 27, 28 ve 29 Şubat’ta Lübnan’ın Beyrut, Sayda ve Trablus şehirlerinde düzenlendi.
Daha çok lise son sınıf öğrencilerinin katıldığı sergide Atatürk Üniversitesini Dış İlişkile Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz ve Doğu Dilleri Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr. Selami Bakırcı yaptı ve bu tanıtıma öğrenciler ileri düzeyde ilgi gösterdiler.
Daha çok İngilizce Tıp bölümüne ve mühendisliklere ilgi gösteren öğrencilere detaylı bilgi verilerek karar vermeleri halinde Atatürk Üniversitesi’nde okumaları için nasıl bir yol izleneceği konusunda bilgi verildi.
Uluslararası üniversitelerle kıyaslandığında eğitim ücretinin çok daha düşük olması ve Lübnanlı öğrencilerin Türkiye’ye olan ilgileri Türkiye’de okumak istemelerinin önemli nedeni. Ayrıca eğitim sürecinde Türkçe öğrenebilecek olmaları öğrencileri teşvik eden diğer bir husus.
Prof. Dr. Fahri Yavuz, Atatürk Üniversitesi’nin özellikle Ortadoğu’dan öğrenci cezbedebilmesi için İngilizce Tıp eğitimi ve kısmi İngilizce eğitim veren Kimya Bölümü, Makine Mühendisliği ve Elektronik mühendisliği dışında potansiyeli olan benzer programları bir araya getirerek İngilizce programlar açmasının önemini vurguladı. Yavuz, şunları kaydetti:
Bu doğrultuda atılacak adımlar, Atatürk Üniversitesi’nin daha hızlı bir şekilde ve daha emin adımlarla uluslarası arenaya girmesine ve dolayısıyla uluslararası bir üniversite olmasına önemli katkılar sağlayacaktır.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.