Türkiye Haber Girişi : 15 Ekim 2017 17:00

ABD'den kritik Kuzey Kore açıklaması: İlk bombalar düşene kadar...

ABD'den kritik Kuzey Kore açıklaması: İlk bombalar düşene kadar...
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore gerilimiyle ilgili kritik bir açıklama yaparak "İlk bombalar düşene kadar Kuzey Kore krizini diplomatik yollarla çözmeye çalışmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
Erzurumajans-ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore gerilimiyle ilgili kritik bir açıklama yaparak "İlk bombalar düşene kadar Kuzey Kore krizini diplomatik yollarla çözmeye çalışmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Tillerson açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore ile yaşanan krizde diplomatik çabaların gereksiz olduğunu düşünmediğini söyledi.

Trump Twitter'dan "Enerjini sakla Rex, yapılması gerekeni yapacağız" demiş, Kuzey Kore ile yürütlen diplomatik çabaların gereksiz olduğunu ifade etmişti.

Tillerson'un bu konuda Trump'ın aksine açıklama yapması ise ABD'nin karar alıcı mekanizmasında bir 'fikir birliğinin' bulunmadığını gösteriyor.

Kuzey Kore'nin son zamanlarda sıklığını artırdığı nükleer denemelerine yönelik olarak ABD'nin 

askeri müdahale tehdidi yöneltmesi bölgedeki tansiyonun artmasına yol açıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.