Erzurum Haber Girişi : 23 Temmuz 2016 18:33

ADD Erzurum Şubesi'nden 23 Temmuz mesajı

ADD Erzurum Şubesi'nden 23 Temmuz mesajı
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erzurum Şubesi Başkanlığ, 23 Tmmuz Erzurum Kongresi'nin 97.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Erzurumajans-Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erzurum Şubesi Başkanlığ, 23 Tmmuz Erzurum Kongresi'nin 97.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ADD Erzurum Şube Başkanı Hakan Cebeci tarafından yayınlanan mesajda  şu görüşlere yer verildi:

''1. Cihan harbinde Osmanlı imparatorluğu sömürgeci devletlere karşı yenik düşmüştür. Bu mağlubiyet sonucunda varlık mücadelesinin devamlılığının Anadolu'dan geçtiğini düşünen yerel dinamikler, Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN önderliğinde mücadele azmini yeniden canlandırmak için 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da başlayan direniş ile harekete geçmiştir.

Milli direnişin teşkilatlanma aşamasında, 23 Temmuz 1919 oldukça önemli bir tarihtir. Bu tarihte Vilayet-i şarkiye Müdafaa Hukuk-u Milliye Cemiyetinin delegeleri ile kongre ilimizde gerçekleştirilmiştir. 

İstanbul Hükümetinin oldukça yoğun baskılarına rağmen kongre toplanmış ve başarı ile sonuçlanmıştır. Heyet-i temsiliye başkanı Mustafa Kemal, Sivas kongresinin hazırlıklarını yapmak için 29 Ağustos 1919 da halkın yoğun ilgi ve sevgisiyle gösterişli bir törenle Erzurum'dan ayrılmıştır. Mevcut süreç içerisinde 9. Ordu Müfettişliği görevinden ayrılan Mustafa Kemal, mücadelesini sivil hayatında devam ettirmiştir.

Görüldüğü üzere ulusal bütünlüğümüz oldukça ciddi gayretler sonucunda oluşabilmiştir. Günümüz koşullarında da mevcut bütünlüğün korunması ve geçmişteki başarıların küçümsenmemesi ve belirsiz yeni ufuklara yönelimlerden uzak durulması, Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkı bağlanılması temennimizdir. 

Yakın geçmişimizde yapılan ihmallerden kaynaklı günümüzde oluşan suiistimaller, halkın refah seviyesini etkilemekte, huzur ve güven ortamının sürekliliğini tehdit eder boyuta ulaştırmıştır. Hatta Gazi Meclisimiz emir komuta zinciri haricinde hareket eden savaş uçaklarının hedefi haline gelmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde yurt genelinde yaşanan karanlık hadiselerin bir daha yaşanmamasını ümit eder bu temennilerle halkımızın Erzurum Kongresinin 97. Yıldönümünü saygılarımla kutlarım.''
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.