Erzurum Haber Girişi : 21 Mayıs 2022 13:19

Adına 'Eyşan' ismini ekleten avukat, dolandırıcılardan kurtulamıyor!

Adına 'Eyşan' ismini ekleten avukat, dolandırıcılardan kurtulamıyor!
Dolandırıcılar avukatın ismini kullanarak vatandaşları dolandırdı. Avukat mahkemeye başvurup adına bir isim daha ekletti ama yine de dolandırıcıların hedefi olmaktan kurtulamadı.

ERZURUM AJANS / Erzurum'da dolandırıcılar internet üzerinden ürün sipariş edip, ürününü kargodan teslim almayan kişilere kendilerini Avukat Esra Yılmaz olarak tanıttı.  

 

"Ürünü almazsanız, mahkemelik olacaksınız" diyerek vatandaşları tehdit eden ve bu yolla paralarını alan dolandırıcılar, avukatı Esra Yılmaz'ı canından bezdirdi.

 

16 yıllık Avukat Yılmaz, bu durumun önüne geçebilmek için mahkeme kararıyla adının başına 'Eyşan' ismini eklettirdi. Ancak yine de dolandırıcıların dilinden düşmedi. 

 

 

Adının kullanılmasından büyük rahatsızlık duyduğunu söyleyen avukat Yılmaz, "Bunu yapanlar kişi ya da kişiler hakkında şikayetçi olmuştuk. Şahsın kimliği yabancı, yani yabancı kimlikli bir şahıs tarafından hat kullanılıyormuş. Fakat şahıs savcılığa verdiği ifadesinde kimliğini kaybettiğini ve kendisinin kimliği üzerinden hat çıkarıldığını beyan etmiş. Diğer kişiler ise tespit edilemedi maalesef. Burada direkt benim şahsıma yönelik bir dolandırıcılık fiilinin olmadığından bahsedilmiş. Doğru, evet benim şahsıma yönelik bir dolandırıcılık fiili söz konusu değil ama vatandaşların benim ismim kullanılarak dolandırıldığı yönünde biz şikayette bulunmuştuk. Huzur ve sükunu bozma benim açımdan bu suçun oluştuğunu düşünüyorum. Yalnız başsavcılık takipsizlik kararı verdi. Tabi ki kendi takdirleridir, saygı duyuyoruz” dedi. 

 

"DOLANDIRILANLAR BENİ ARIYOR"

 

Bu durumdan kurtulmak için isim eklettiğini anlatan avukat Yılmaz, "Eyşan ismini mahkeme kabul etti. Şu anda ismim Eyşan Esra Yılmaz olarak geçiyor. Nüfusta da gerekli değişiklikler yapıldı. Ama buna rağmen yine de halen daha vatandaşlar beni aramaya devam ediyorlar. Bu sefer vatandaş benim videomu izlemiş oluyor ve bana artık danışmak için arıyor. Ne yapalım? Savcılığa mı şikayet edelim bu şahısları diyorlar. Vatandaşlar bu konularda çok dikkatli olmalı. Kendilerini avukat, hakim, savcı herhangi bir şekilde bir güvenlik görevlisi olarak tanıtan şahıslara itibar etmemeliler" diye konuştu. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Namuslu vatandaş 22 Mayıs 2022 10:50

    Avukat bu durumda ise, normal vatandaşı düşünün. Herhalde kanunlar yetersiz. Tut at içeri akılları başlarına gelsin. Neden acaba kanunsuzlar rahat hareket ediyorlar da namuslular canından beziyor. Demek ki bir şeyler ters gidiyor. Neden düzeltilmiyor?