Erzurum Haber Girişi : 04 Nisan 2016 19:34

Adli takip kursu açıldı

Adli takip kursu açıldı
Erzurum'da Adli Takip Elemanı kursu açıldı. İlk etapta 25 öğrencinin eğitim göreceği kurs ile yüzlerce genç iş sahibi olacak.
Erzurumajans-Erzurum'da Adli Takip Elemanı kursu açıldı. İlk etapta 25 öğrencinin eğitim göreceği kurs ile yüzlerce genç iş sahibi olacak.

Palandöken Gelişim Derneği, gençlerin istihdamına katkı sağlayacak Adli Takip Elemanı kursu açtı. İlk etapta 25 öğrencinin eğitim göreceği kurslarda, başarılı gençler sertifika alarak hukuk bürolarında sekreter olarak işe başlayabilecek.

Palandöken Gelişim Derneği, Adli Takip Elemanı kursunu açtı. Erzurum İMKB Lisesi'nde düzenlenen açılışa Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, İŞKUR Erzurum Bölge Müdürü A. Tacettin Ötügen, Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, Palandöken İlçe Halk Eğitim ve ASO Müdürü Onur Çaycı, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdür M. Musa Çakır ve kursiyerler katıldı.

Kursun ilk açılış konuşmasını Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı yaptı. Dernek olarak Erzurum'u ileriye taşımak, geliştirmek ve işsiz gençlere iş imkanları oluşturmak için çalışmalara devam ettiklerini anlatan Lokmacı, açılışını yaptıkları Adli Takip Elemanı kursunun hayırlara vesile olmasını temenni ederek, gençlerin geleceğe güvenle bakmalarını sağladıklarını dile getirdi. Adli Takip Eleman kursu ile gençlerin alacakları sertifikalar sayesinde avukatların yanında çalışabileceklerine dikkat çeken Lokmacı, "Adli Takip Elemanı kursumuzda öğrencilerimiz içerik olarak F klavye 1-2, kelime İşlemci programı, yazı biçimleme, elektronik tablolama, telefonla iletişim, Türk Ticaret Kanununda yer alan belgeler, hukuk dosyalama sistemi, belge akışı, noter işlemleri, müşteri ilişkileri ve cari hesap olmak üzere 13 modül görecekler. Bu belgeyi alacak kursiyerler, hukuk bürolarında avukatların yanında sekreter olarak çalışabilecek, her türlü donanıma sahip olacaklar. Adli takip yapabilecekler. Bu manada hazır sekreter yetiştirmiş olacağız. Tabi bu kursumuz Erzurum İŞKUR ile işbirliği içerisinde, avukatların yanında staj imkanı da sunmaya çalışacağız. Uygulamalı olarak da eğitim almış olacaklar. Kursa bazen avukatlar da gelip eğitim verecekler. Şuan 25 kursiyerimiz var. İhtiyaç olduğu takdirde bu kurslarımızın devam gelecek" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, açılan kursun hayırlara vesile olmasını dileyerek, Erzurum'da bu gibi istihdam sağlayacak kursların açılmasını olumlu karşıladıklarını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum'a değer katacak proje, kurs ve eğitim çalışmalarına katkı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Öz, "Palandöken Gelişim Derneği tarafından açılan Adli Takip Eleman kursumuz gençlere ve şehrimize hayırlı olsun. Burada eğitim alacak olan gençlere inşallah istihdam olanağı yaratılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu gibi projelere destek veriyoruz. Gençlerimize, öğreticilerimize kursta başarılar diliyorum" dedi.

Palandöken İlçe Halk Eğitim ve ASO Müdürü Onur Çaycı da, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, Palandöken Halk Eğitim Merkezi olarak eğitime ve istihdama kaynak sağlayan sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ettiklerini ifade etti. Palandöken Gelişim Derneği'nin açtığı Adli Takip Eleman Kursu'ndan dolayı tebrik ettiğini aktaran Çaycı, "Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Meslek eğitimi özellikle iki amaca yöneliktir. Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Günümüzde, hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde Mesleki Teknik Eğitimin öneminin çok büyük olduğu herkes tarafından bilinen ve söylenen gerçektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve Ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmesinde Mesleki Eğitimin önemi çok büyüktür. Bu düşüncelerle Palandöken Gelişim Derneği'ni tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Adli Takip Elemanı kursu açıldı. Katılımcı ilk gurup öğrenciler eğitimlerini almaya başladılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.