Adliyede deprem

Yargı mensuplarına olan yakınlıklarını istismar ederek, nüfuz ticareti yapan bir işadamı da incelemeye alındı...

"Başsavcı da ağır ceza reisi de benim adamım" diyerek, adliyede işi olan insanları haraca bağlayan, bu uğurda yıllar içerisinde milyonlarca lira kazanç elde eden o işadamı, geçtiğimiz günlerde yapılan bu incelemede "en baş şüpheli" olarak kayıtlara geçti.

Aralarında dönemin başsavcısının da olduğu 17 hâkim-savcı mercek altında... 
Şifre çözüldükçe pislikler saçılıyor 

BİR zamanlar paralel yapının "merkez üssü" konumunda olan Erzurum Adliyesi, Adalet Bakanlığı tarafından yeniden mercek altına alındı. Aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu onlarca adliye mensubunun incelemeye alındığı Erzurum Adliyesi'nde, geriye dönük olarak çaplı bir inceleme başlatıldı.

Erzurum Adliyesi ana karargâh gibiydi 

HALEN paralel yapının ciddi biçimde hakim olduğu ve bu uğurda inanılmaz bir mücadelenin verildiği Erzurum Adliyesi, artık geçmişinin hesabını vermeye hazırlanıyor. Bir çok hakim ve savcının işadamlarından maddi menfaat elde ettiği, bir işadamının da hakim-savcılara olan yakınlığını kullanarak nüfuz ticareti yaptığı Erzurum Adliyesi'nde, şimdi kirli çamaşırlar tek tek ortaya çıkarılıyor.

Dönemin başsavcısı baş şüpheli 

17-25 ARALIK yargı darbe girişiminden öncesine dayanan inceleme konusunda, kimi hakim ve savcıların haksız kazanç elde ettikleri, kimi işadamlarına da adlarının kullanılmasına izin vererek haksız kazanç sağlattıkları iddia olunuyor. Aralarında dönemin başsavcısının da bulunduğu toplam 17 hakim savcıyı kapsayan incelemenin önümüzdeki günlerde soruşturmaya dönüştürüleceği ancak halen adliyede hakim olan paralel yapı yüzünden bu soruşturmanın engellenmek istendiği öğrenildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bahriye DUYMUŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Doğruluk tan eser kalmayan, birbirlerini aldatan, hile yapan özü ve sözü başka toplumlarda huzursuzluk ve kavga her zaman vardır. Dürüstlük zevktir. Allah kimseyi toplum içinde rezil etmesin.