Türkiye Haber Girişi : 28 Şubat 2024 22:42

Adnan Oktar Erzurum'dan gönderildi

Adnan Oktar Erzurum'dan gönderildi
Suç örgütü ele başı Adnan Oktar, yaklaşık 2 yıl önce konulduğu Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi'nden alınarak Van Başkale Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Adnan Oktar Erzurum'dan gönderildi

Adalet Bakanlığı Dumlu Cezaevinde inceleme başlattı

 

11 Temmuz 2018’de Adnan Oktar ve beraberindeki 176 kişi, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı ve siyasi ve askeri casusluk gibi birçok suçtan gözaltına alınmış, ardından tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

 

 

Toplamda 1075 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Oktar, yaklaşık iki yıl önce ise güvenlik gerekçesiyle Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

 

O günden bu yana Erzurum’da olan Oktar, son olarak geçtiğimiz günlerde operasyonu gerçekleştiren dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer’in çarpıcı iddialarıyla gündeme geldi.

 

Sezer, konuşmasında Erzurumluları uyararak, “Erzurum’da örgütün çok ciddi bir yapılanması var. Buradan hem Erzurum barosuna hem Erzurumlu vatandaşlarımıza uyanık olmalarını söylüyorum. Pandemi gibi bir virüs şu anda Erzurum’da. Umarım çok büyük hasar vermez” demişti.

 

Oktar sevk edildi, Bakanlık inceleme başlattı

 

Gündeme bomba gibi düşen iddialar sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Oktar, güvenlik gerekçesiyle Erzurum’dan Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Adalet Bakanlığı müfettişlerinin ise söz konusu iddialarla ilgili Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nde inceleme başlattığı öğrenildi. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.