Erzurum Haber Girişi : 18 Eylül 2012 20:30

Ahilik haftası başladı

Ahilik haftası başladı
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), Meslek Odası Başkanları ve yılın ahisi seçilen Ekrem Öztaşkın Ahilik Haftası dolayısıyla Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ)Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’yı makamında ziyaret etti.
Erzurum Ajans-Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), Meslek Odası Başkanları ve yılın ahisi seçilen Ekrem Öztaşkın Ahilik Haftası dolayısıyla Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ)Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarete Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, Oto Tamir ve İmalatçıları Odası Başkanı Fatih Çiftçi, Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu, Demirciler Odası Başkanı Zekai Kaplan ve yılın ahisi seçilen 62 yıllık esnaf olan Ekrem Öztaşkın katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yaylalı, Ahilik kültürünü yaşatmaya yönelik çalışmaların, Erzurum’un gelişimi ve ticari anlamda canlanmasına büyük katkı sağladığını belirterek. ‘’Bilim, ahlak, akıl ve çalışma prensiplerine dayanan Ahilik Teşkilatı, yüzyıllarca karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve adalet bilincini taşıyan esnaf ve zanaatkârlar yetiştirmiştir. Ahilik; zengin-fakir ayrımı yapmaz. Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak ahilikte bir ahlak kuralıdır. Bunun için herkesin mutlaka bir mesleği ve işi olmalıdır.’’dedi

Rektör Yaylalı ve heyet, daha sonra Erzurum’un ekonomik sorunları ve üniversitenin projeleriyle ilgili değerlendirme yaptı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.