Siyaset Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Ahmet Davutoğlu kimdir?

Ahmet Davutoğlu kimdir?
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kimdir? Ahmet Davutoğlu'nun hayatı...
Erzurumajans-Ahmet rnDavutoğlu 26 Şubat 1959 Konya doğumlu. Türk siyasetçi, uluslararası rnilişkiler uzmanı, akademisyen ve büyükelçi. 1 Mayıs 2009'da, Dışişleri rnBakanı olarak TBMM dışından atandı. 58., 59. ve 60. hükümetler dönemindern başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve hem bakanlık hem de cumhurbaşkanlığırn görevlerinde Abdullah Gül'e dış politika başdanışmanlığı yaptı. 24. rnDönem Konya Milletvekili olarak TBMM'ye giren Ahmet Davutoğlu, evli ve rndört çocuk babası olup; İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir.

Eğitim hayatı

1959rn yılında Konya'nın Taşkent ilçesinde doğan Ahmet Davutoğlu, İstanbul rnErkek Lisesi'ni bitirdikten sonra, 1983?84 eğitim öğretim yılında rnBoğaziçi Üniversitesi'nin Ekonomi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası rnİlişkiler bölümlerini çift ana dal programıyla(ÇAP) bitirdi. Aynı rnüniversitenin "Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler" bölümünde rndoktora yaptı.

90'lı yılllar

1990 yılında, Malezya rnUluslararası İslam Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak çalışmaya rnbaşladı. Üniversitenin Siyaset Bilimibölümünü kurdu ve 1993 yılına kadarrn bu bölümün başkanlığını yürüttü. 1993 yılında doçent oldu ve 1995?1999 rnyılları arasındaMarmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde rnçalıştı. 1995 - 1999 yılları arasında Yeni Şafak Gazetesi'nde köşe rnyazarlığıyaptı. Davutoğlu bu sürede Yeni Şafak'ta 200'den fazla yazı rnkaleme aldı. 1998?2002 yıllarında, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp rnAkademilerinde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi.

1999?2004 yılları arasında profesör oldu ve Beykent Üniversitesi'nde, üniversite yönetim kurulu üyeliği, senato üyeliği vern Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığı, Marmara Üniversitesi rnUluslararası İlişkiler Bölümünde de misafir öğretim üyeliği yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi

Ahmetrn Davutoğlu, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve dönemin rnBaşbakanı Abdullah Gül'ün 17 Ocak 2003'te birlikte aldıkları ve 18 Ocak rn2003'te Resmî Gazete'de yayımlanan kararla[2] büyükelçi ünvanı verildi.

Davutoğlu,rn Gazze Savaşı'na çözüm getirmek için Türk Hükümeti'nin uyguladığı mekik rndiplomasisinin önde gelen aktörlerindendi. 1 Mayıs 2009'da Başbakan rnRecep Tayyip Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanlığı'na atandı. Halen rnDışişleri Bakanıdır.

Dış Politika

3
0 Haziran 2010 rntarihinde dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Ticaret Bakanı Benrn Eliezer, Brüksel'de gizli bir toplantı yapmış, TBMM'de gizli görüşmeyi rnayrıntılandıran Davutoğlu, toplantının gizli olmasını İsrail'lilerin rnistediğini belirterek, "İsraillilere temel taleplerimizi yüzlerine rndoğrudan ve net şekilde söylemek için bu görüşmeyi yaptık" demiştir 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.