AK Parti'de MYK'nın perde arkası: Değişim zamana yayılacak

31 Mart seçimlerinin ardından 3 saatten fazla süren toplantıda MYK’yı ikinci kez toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplantıda da partinin değişimi ve dönüşümü açısından önemli değerlendirmeler yaptı. 

 

Yerel seçim sonuçları ve yeni yol haritasının masaya yatırıldığı toplantıda; bazı MYK üyelerinin hemen değiştirilmesinin olumsuzluğa sebep verebileceği, bu yüzden değişim için kongre sürecinin beklenilmesi kararı alındığı öğrenildi.

 

Kongre süreci başlatılacak: Değişim için acele edilmeyecek

 

Bu doğrultuda kongre sürecinin başlatılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK üyelerine değişimin yöntemiyle ilgili çalışmaları konusunda da talimat verdi.

 

Kongre süreci için acele edilmemesi, değişimin sağlam ve emin adımlarla yapılması gerektiğini kaydeden Erdoğan’ın, değişim ile birlikte sadece kişilerin değil yönetim anlayışının da değişeceğini söylediği öğrenildi.

 

 

Başkanlar değişecek

 

İstanbul ve Ankara dahil birçok büyükşehirde teşkilat yönetiminin değişeceği, ancak önceliğin Hatay ve Gaziantep gibi belediye başkanı olunması ya da istifa ve diğer sebeplerden dolayı il başkanı koltuğu boşalan şehirlere verileceği öğrenildi.

 

Kongreden önce İstanbul ve Ankara başta olmak üzere oy kaybının yaşandığı bazı büyükşehirlerin il ve ilçe başkanlarının değiştirilebileceği kaydedilirken Erdoğan’ın, bazı illere takviyenin şart olduğunu söylediği de öğrenildi.

 

 

Oy kaybının nedenleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor

 

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın aktardığına göre; Teşkilat İşleri Başkanlığı'nın 30 büyükşehir ve ilçelerindeki oy kaybına yönelik detaylı bir sunum yaptığı toplantıda, oy oranlarındaki düşüşün nedenleri rakamsal olarak değil siyasal olarak değerlendirildi. MYK üyeleri, oy kaybının bölge bölge hangi siyasal sebeplerden kaynaklandığını istişare etti. 

 

Erzurum'da değişim olacak mı?

 

Bu arada masaya yatırılan iller arasında Erzurum da yer aldı. Her ne kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazanılsa da kaybedilen ilçeler AK Parti'nin gündemi oldu. Siyasal sebeplerle birlikte il yönetiminin seçim sürecindeki performansı, tabanla iletişimi ve el değiştiren belediyelerdeki borç konuları gündem maddesi oldu. İl yönetiminin değişip değişmeyeceği henüz netlik kazanmazken, Genel Merkez kulislerine göre il başkanlığı için alternatif isimler üzerinde fikir alışverişi yapıldığı öğrenildi. HABER MERKEZİ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • KUL AHMET13 Mayıs 2024 14:43

    SERHAT ARKADAŞA KATILIYORUM AMA KISMEN SAĞLIKTAKİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER MİLLİ EĞİTİMDE Kİ YÖNETCİLER

  • Serhat11 Mayıs 2024 23:57

    Komple değişmeli erzurum vekilleri de bence değişmeli liyakat şart. Ve sekmen belediye borç batağına gömülmüş durumda paralar nerde belli değil. Recep Tayyip Erdoğan erzurum mitinğinde durumu anladı Meydan boştu reise kazık attılar. Bu şehirde akp yüzde 80 leri zorlayıp meydanları yıkardı. Rektör çomaklı ise üniversiteyi mahvetti. İl yönetimi dahil hepsi çok acil gitmeliler