AK Parti'de son dakika operasyonu!

 

Erzurum Ajans, kulis haberciliğiyle bir kez daha farkını ortaya koydu.

 

Aday adaylığı başvuru sürecinden listelerin açıklandığı bugüne kadar siyasi kulislerde olanı biteni sizlere aktarmaya çalıştık.

 

Nokta atışlarını listelerle birlikte herkes gördü.

 

Ama bitmedi!

 

Hele ki, dün AK Parti için ‘asıl, liste açıklandıktan sonra neler olacağı önemli’ demiştim. Buna geleceğiz.

 

Ama öncelikle ‘fermuar’ niye patladı onu anlatayım.

 

Dün akşam saat 23.00 sıralarında CHP Genel Merkezi’nde Erzurum listesi konuşuluyordu.

 

Listenin 1, 3 ve 5’i İYİ Parti’nin 2, 4 ve 6’sı CHP, Saadet ve DEVA’nın olacaktı.

 

Gece saat 03.00’te İYİ Partililer çark etti! “Biz zaten iki çıkarıyor, üçü zorluyoruz. İlk üçü bize verin, gerisi sizin olsun” denildi.

 

Ne CHP ne de altılı masanın diğer üyeleri, bu çıkışa itiraz etmedi, “O ki böyle bir potansiyeliniz var buyurun üç çıkarın biz seviniriz” karşılığı verildi.

 

Saat 03.30’da fermuar patladı, Erzurum listeden çıkarıldı.

 

Sabah 08.45’de yaşanan telefon trafiğinin ardından İYİ Parti temayül listesi, aday listesine dönüştü.

 

Her birine hayırlı olsun.

 

Tabi, bugün tabanın sesine kulak veren Genel Başkan Meral Akşener, 14 Mayıs akşamı “hani üç vekil” diye sorarsa, teşkilatın ve de fermuarı patlatanların vereceği cevabı, o gün hepimiz öğreniriz.

 

Gelelim AK Parti’ye!

 

Son dakikaya kadar her an her şey olabilir demiştik oldu!

 

Dün yazdığım listede tek değişen Ahmet Küçükler ismiydi.

 

Haftalar öncesinde adını zikrettiğim Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, ikinci sıradaki Küçükler’in yerine yazıldı.

 

Fatma Hanım ile görüştüm, "Bana da sürpriz oldu" dedi. 

 

Üçüncü sıradaki Abdurrahim Fırat’ın 4’e kaydırılması gibi Fatma Öncü’nün listede yer bulması bir son dakika operasyonuydu.

 

Şehirde karşılığı olmadığı düşünülen Kadın Kolları Başkanı SivasAyşe Deniz Çelik ve Gençlik Kolları Başkanı Gökberk Kocaaliler’in değişmesi beklenirken, iddiaya göre devreye giren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Küçükler ismine itiraz etti.

 

Öyle ki, siyasi kulislere göre Sekmen, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu ismini de veto etmişti.

 

Siyaset bu!

 

İyi mi oldu, kötü mü oldu bilmem ama gücü yeten yetene oldu.

 

Ayrıca bunun bir son dakika operasyonu olduğunu anlamamak gerçekten ahmaklık olurdu.

 

Çünkü AK Parti listelerinde yer alan 113 kadın adaydan ikisi Erzurum’a yazıldı.

 

Bu Erzurum siyaset tarihinde görülmüş bir şey değil.

 

Her neyse sonuçta, oldu ve bitti. Hayırlı olsun.

 

Dikkat çekici bir noktayı da paylaşıp bitireyim.

 

HDP ya da yeni adıyla Yeşil Sol, Erzurum’dan liste bire Meral Danış Beştaş’ı yazdı.

 

Bunun ‘bir adım daha’ olduğu gerçeğiyle yüzleşme vakti, geldi de geçiyor!

 

Açık ve net söylüyorum, bir kez çıkardılar, bir kez daha çıkarmasınlar.

 

Birbirinizin ayağınızı kaydırmak için kullandığınız siyasi kurnazlıklarınızı gelin şu süreçte rafa kaldırın.

 

Asıl gelmekte olan büyük tehlikeye odaklanın.

 

Benden uyarması. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sekmenn 29 Nisan 2023 17:18

    Sekmen millet ittifakının kazanacağını anladığı günler vekil olmak için çok uğraştı, ama reis yol vermedi. O yüzden reis bunun hesabını soracak, millet ittifakı kazanacak sandım dokunulmazlık istedin demi

  • Kemal Kılıçdaroğlu Fedaisi 14 Nisan 2023 22:18

    Bir oy CHP'ye bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na

  • 15 Mayıs 14 Nisan 2023 01:36

    Erzurum 15 Mayıs vekil dağılımı; Mhp : 2 vekil çıkarır iyi çalışırlarsa çünkü ak partiden oy kayacak. Ak parti : 2 vekil çıkarır gösterilen adaylar halkın gözünde çok vasıfsız olduğu için.(Beklenilen üst düzey liyakattı). İyi parti : 1 vekil çıkarır geçen seferki taktik (ittifak) aynen devam ederse tabi. Hdp : 1 vekil çıkarır çünkü ak parti güney ilçelerin adayını 4.sıradan koyarak bölgeyi önemsemediğini gösterdi.Yani gösterilen vekil çalışıp kendi oyunu getirsin diyorlar.Buda bölge halkını ikna etmek için çok zor görünüyor. Tabi bunların hepsi bir tahmin temenni değil.Bekleyip göreceğiz.

  • ahmet tekin 13 Nisan 2023 00:15

    boşuna yazıyoruz. erzurumda partiler eşeği veya kalası aday gösterse ona oy verecek çok kişi var. defalarca şahit oldum. ampüle basacaksın denilen kadınlar oy veriyor. kime oy verdiğini niye verdiğini bile bilmiyor. kürtçülük de öyle ne kürdü ne türkü herkes birbirine karışmış. amcam zazayla evli ben kürtle evliyim. bacım laz ile evli. herkes böyle türkçlük kürtçülük olmaz. bu iş sadece köpeklerde olur safkan kangal gibi . biz insanız. böyle kafatasçıklık falan yapmayın. kürt sorunu gibi birşeyi uydurmayın. hepimiz türküz ve türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız. aramızda ayrı gayri yok. ama bu sefer kılıçdaroğluna verelim ülkeyi kurtaralım. yoksa bunlar bizi bölecek. bilerek bilmeyerek gaflet ve delalete düşmüşler.

  • kendine vatanperver 12 Nisan 2023 15:58

    erzurum da her zaman ki olaylar arkadaşlar birbirinize çok sallamayın her seçim aynı senaryolar .. Erzurum oyları çantada muhafazakar seçmen oldugu için sağa sola dönmez diye erzurumlularla çok ilgilenmiyorlar . Bu memleketin kaderi midir yoksa insanından mıdır bilemem. seçim tahminime göre akp erzurum vekillerinin yarısını alır.

  • Fikri Takip 12 Nisan 2023 08:37

    @KimseKim niye gardaş Erzurumda kadın yaşamıyor mu? Unutma burası Nenehatunun memleketi. Bir de şunu sorayım burası Afganistan mı?

  • KimseKim 12 Nisan 2023 02:24

    Siz AKP Erzurum teskilati; Erzurumluyu okuyucup ogrenememişsiniz. Altı milletvekili adayının iki tanesini kadın aday koyarsaniz ve Erzurumlu'nun tanimadigi veya sevmediği kişileri dayatirsaniz, bunun hesabını Erzurumlu mutlaka sorar. Erzurum secmenini artık koyun saniyorsunuz.

  • KimseKim 12 Nisan 2023 02:02

    Siz AKP Erzurum teskilati; Erzurumluyu okuyucup ogrenememişsiniz. Altı milletvekili adayının iki tanesini kadın koyarsaniz ve Erzurumlu'nun tanimadigi veya sevmediği kişileri dayatirsaniz, bunun hesabını Erzurumlu mutlaka sorar.

  • Mustafa 11 Nisan 2023 15:11

    Yorumları okuyorum da memlekette mikro milliyetcilik yapip ulke genelinde PKK/HDPye alan acanlar bu vebalin altinda kalacaklar. Sehit bacisina kufredeni, LGBTciyi, FETOcuyu aday gosterenle yol yurumeye devam edin siz. Erzurum halkı dogru ile yanlisi ayirdedebiliyor. Can dost mahlasli yorum yazan Onur beyi kafa tascilikla suclamis. Ulkemizi bolmek isteyen partiyi baris guvercini gibi gostermek ahlaksizligin dibidir, bu ulkenin ekmegini yigip yedigi kaba tekme vurmaktir. Sayet kurtculuk sebebiyle oy veriyorsa zaten asil kafatasci sizsiniz. Amerikan finolari secim gecsin dunya kac bucak anlayacaksiniz.

  • Dadas 11 Nisan 2023 13:08

    terör bitmedi pkk elebaşlarını getirebiliyorlar mı murat karayılan ve diğer üst düzeyleri apo iti içerde besleniyor örgüt sahada yapamayacağını bildiği için işini siyasi olarak görüyor istediğini alıyor hepsi bu. Savunma sanayi baykar aselsan havelsan roketsan vb. firmaları tebrik ederiz Allah devamını versin işlerine diyecek yok ülke yararına yapılan herşeyi ayakta alkışlıyoruz. araba fiyatları ev fiyalarına gelince hepsi kredi insanlar bankalara mahkum edildi maaşla hiç bir şey alınmıyor ayrıca bankalar ödenemeyen kredi ve haciz dosyalarıyla dolu. İnsanlar borçla borç ödüyor borcunu ödemek için bir bankadan alıp diğerine veriyor bugün herşey dolarla geliyor kimse alınmasın dış devletler parasıyla dövüyor ülkeyi hükümet yapabiliyorsa ithalat ve ihracatı tl ile yapsaya türkiyeden malzeme alacak bir devlete tl ile alışveriş zorunluluğu getirse ya tl değerlenir böylece.

  • erzurumlu 11 Nisan 2023 12:47

    HİZMET GEREKLİ ARTIK BU ŞEHİRE DURUM ÇOK VAHİM YOKSA

  • yılmazk 11 Nisan 2023 12:11

    Çakma milliyetçi İyi partiyi hala savunanlar hangi akla hizmet ediyor belli değil. Vatan hainleri her gün havlayıp duruyor, hadi başınızdaki kadın, siz herif olup ta bi hoşt diyemediniz. Çakma, çıkma milliyetçi müsveddeleri sizi.

  • Dvt 11 Nisan 2023 09:11

    yaa işte %70 üzerinden erzurumdan oy alıp kimi koysam ordakiler oy verir düşüncesi ile baktıkları için adayları da baştan savma vermişler...Erzurum'a kimin faydası olur ??? iyi oluyor bizim milletimize gidin yine verin oyunuzu

  • Süleyman Hancı 11 Nisan 2023 04:37

    Şehrin genç, dinamik ve aynı zamanda şehrin yapısını bilen adaylara ihtiyacı vardı. Bilgi, birikimi, kültürü, alçak gonullugu ile sayın Mesut Fakirullahoglunun aday olmaması bizi ziyadesiyle üzdü. Etrafımda birçok kişi ilk kez AKP'ye oy vereceğiz aday olursa diyordu. Bu listeye göre de bircok kişi ilk kez AKP'ye oy vermeyeceğiz diyor. Yazık oldu.

  • BİLİR kişi 11 Nisan 2023 02:39

    10.000 nüfuslu narman kurtarır sizi . İnşallah Son seçiminiz :))))

  • Ali tekin 11 Nisan 2023 02:28

    Akp yi boşverin iyi parti ve chp sıçrama yapacak burası ceketimi adsam kazanır şehri değil koyun burada yaşamaz burada aslan yaşar.

  • Reisçi Çınar 10 Nisan 2023 23:16

    Yeter artık lütfen bu ülkeye yazık günah Erzurum da hicmi adam yokta Sivaslı yi getirip Erzurum a aday yapıyorsun. Reis bizi üzme Erzuruma yazık ediyorsun yapma bakan yardımcısı dediğin insan hayatın da 4 kez Erzurum a gelmiş böyle birşey olabilir mi devletimiz var olsun

  • Neco 10 Nisan 2023 23:13

    Erzurum da bir kesim var ki sandığa gider oy verir sorsan adaylar kim onu bile bilmez ve maalesef bunlar vekilleri seçer. Bunları bilen siyasiler o yüzden ceketimizi assak kazanırız diyorlar.

  • Mavi 10 Nisan 2023 22:16

    Senin ayşe denizle ne sıkıntın varki sivaslı diyor duruyorsun iki de bir

  • Ejder 10 Nisan 2023 17:34

    Artık değişim vakti.

  • Reis Sevdalısı 10 Nisan 2023 15:00

    Erzurum'un 20 ilçesi var, 6 milletveliki çıkan bu şehirden 2 milletvekili adayı Narmandan nasıl oluyor. Geri kalan ilçelerden neden milletvekili adayı çıkartılmıyor. Ayrıca bu şehirdeki çoğu seçmeni Ak partiden soğutan bu insanların zihniyetiyken alın size bir 5 sene daha bunların eziyetine katlanın demek REİS DESTEKCİSİ bu şehire nasıl reva görülüyor anlamış değilim.21 22 senedir ilk defa akp dışında bir partiye oy vericem. Sonuna kadar Reisin arkasındayız oylarımız o başımızda oldukça ona gidecek. Ama bizimle alay eden bu listeye oy vermiycez salak yerine koluymak istemiyoruz artık.

  • Tolga Demirbaş 10 Nisan 2023 14:54

    Cumhur ittifakı 5, dağılan ip partisi ise bir milletvekili çıkaracak gibi duruyor. Değişen seçim yasası ile hdp Erzurum dan milletvekili çıkaramaz.

  • Can dost 10 Nisan 2023 11:45

    Sayın Onur bey, bir kez çıkardılar bir daha çıkarmasınlar nedir? Size hukuksuzluk yapıldığında itiraz edersiniz başkasına yapıldığında desteklersiniz. Erzurum?da binlerce Kürt yaşıyor. Bunların oy verdiği birini görmemezlikten gelemezsiniz. Öğreneceksiniz zamanla sizden başka düşünen ve yaşayan vatandaşların olduğunu da. Sizin de kafatasçı olduğunuzu bilmiyorduk öğrenmiş olduk.

  • baytar 10 Nisan 2023 10:27

    İlk üçte 2 narman 1 ispir pekte adil olmamış.Sandıkta cevabını alır bu sıralama.

  • Halis demir 10 Nisan 2023 10:05

    İyi parti silip süpürecektir inşallah. Akp nin donu geldi

  • Aliş 10 Nisan 2023 09:50

    İyi parti banko 2 . mhp 1 . eğer birde hdp alırsa. akp ye 2 kalır. bence akp nin listesi berbat ve seçim sonrası elbet birileri bu listenin hesabını verecektir

  • Mustafa 10 Nisan 2023 09:49

    Basarili habercilik icin tebrikler.

  • misafir 10 Nisan 2023 08:28

    Konuyla ilgili yazıyoruz yayınlanmıyor ayıp ya

  • Halis demir 10 Nisan 2023 04:27

    Şimdiye kadar gördüğüm en kötü liste ama çok şükür ki küçükler denen otogar yiyicisi yok. Güzelim otogarı götürdü ovayı katletti. Buradaki trafiği mahvetti. Aldığı haram olsun, ilaç parası olsun kefen parası olsun. Birde utanmadan mv adayı olacakmış hadi oradan hadi oradan erzurums yaptığın kötülüğü göreceksin herzaman karşında yerin yok burada

  • Erzurumlu 10 Nisan 2023 02:50

    Ak Partinin en güçlü listelerinden birisidir. 4 Ak Parti, 1 MHP, 1 HDP alır gözüküyor. CHP listesinden DEVA,SAADET ve GELECEK Partisi bir liste çıkarıp, İYİ Parti 1 liste yarışarak HDP ye alan açıyorlar. Bu yarıştan HDP vekil çıkaracaktır. Erzurum uyanık olup, geleceğini tehlikeye atmamalıdır. Fırat ailesi duruş göstermeli Ak Partiyi desteklemelidir.

  • Dadaşbey 10 Nisan 2023 01:36

    Akp ye asla oy vermem Narmanlılardan başka kimse yok mu. Birde Sivaslı var