Bölge Haber Girişi : 20 Aralık 2016 07:38

Ak Parti Erzurum'da Öz'üne döndü

Ak Parti Erzurum'da Öz'üne döndü
Zemherinin hayatı donduran bu ayazında siyaset kazanı fokur fokur kaynıyor. Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt'un istifa etmesi daha doğrusu istifa ettirilmesi ile boşalan koltuk nihayet yeni sahibini buldu.

Ak Parti'nin Erzurum'da ki yeni il başkanı Mehmet Emin Öz...

Yaklaşık bir aydır resmi olarak 21 kişinin aday olduğu o koltuğa atamayla gelen ve önümüzdeki ay yapılacak kongre ile de seçilecek olan Mehmet Emin Öz'ü Erzurum kamuoyu yakından tanıyor.

Öz, uzun yıllardır Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.

'Milli Görüş' geleneğinden gelen bir isim olan Mehmet Emin Öz, dün resmi olarak Ak Parti İl Başkanlığı görevine atanana kadar devlet memuruydu. Uzun yıllar eğitimcilik yapan 2011 yılından itibaren de Büyükşehir Belediyesi'nde bürokrat olan Öz, Ak Parti'den 2015 yılında milletvekili aday adayı da olmuştu.

Ak Parti'de günlerdir süren il başkanlığı yarışında son 24 saate kadar isimi hiç geçmeyen Mehmet Emin Öz'ün, bizzat Ankara'ya çağrılarak bu göreve atanması ne anlama geliyor?

Herkesin 'sürpriz' olarak değerlendirdiği bu atama aslında hiçte sürpriz değil.

Mehmet Emin Öz'ün, Erzurum İl Başkanlığı'na atanması Ak Parti Genel Merkezi'nin oldukça detaylı çalışmasının sonucu gerçekleşti.

Ak Parti Genel Merkezi, kuruluşundan beri hep sancı çektiği  'Erzurum İl Başkanı'nı belirlemek için bu defa çok farklı bir yöntemle çalıştı. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen arasında sıkışan parti teşkilatının nabzını iyi tutan genel merkez, temayül adıyla bir kez daha ortaya çıkan isimleri ve taraflarını tespit etti.

Teşkilat içerisinden değil de daha çok davaya gönülden bağlılık kriteri temelinde bir il başkanı ataması yaparak özüne döndü.

O bakanın, bu başkanın adamı görüntüsünden uzak 'benim adamım' gerçeğiyle hareket eden genel merkez,  bu kez birilerinin yörüngesinde değil kendi yörüngesinde merkezden güç alan bir il başkanı ataması gerçekleştirdi.

Şimdi birileri, belediyeden bir daire başkanının il başkanı olarak atanması çalıştığı kuruma güdümlü kalmaz mı, sorusunu akıllara getirse de kazın ayağı hiçte öyle değil... Mehmet Sekmen döneminde bile koltuğunu koruyabilmiş bir belediye bürokratından bahsediyoruz.

Bu atamayla, Erzurum kamuoyu ve parti teşkilatlarının içten içe büyük tepki gösterdiği ithal yönetici istilasına dur diyebilecek bir il başkanlığı ataması yapıldı!

Ve en önemlisi Mehmet Emin Öz ataması ile Genel Merkez Erzurum'da artık ekonomik olarak partiyi finanse edecek isimleri değil  teşkilatına yeniden kimlik kazandırabilme hüneri aradığını gösterdi.

Ve bu kişinin özellikle de belediyeden biri olarak tercih edilmesinin anlamı da; Büyükşehir Belediye Başkanı ile merkez ve diğer ilçe belediyeleri arasındaki çekişmeye artık dur demektir!

Uzun lafın kısası, Ak Parti Genel Merkezi'nin bu ataması 'sürpriz' değil  'yeni Erzurum stratejisi' diyerek yazımız noktalayalım.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • andımız 01 Ocak 1970 02:00

    Teomanın başını yediler tam il başkanı olacak adamdı. Newden acaba son anda sildiler kümbeti bir türlü çözemedim !