Siyaset Haber Girişi : 23 Mart 2014 21:32

AK Parti il başkanlığı'na bombalı saldırı

AK Parti il başkanlığı'na bombalı saldırı
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı'na tahrip gücü yüksek iki adet el yapımı bomba ile saldırı düzenlendi. Saldırıda yoldan geçen 2 kişi yaralandı.
Erzurumajans-Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı'na tahrip gücü yüksek iki adet el yapımı bomba ile saldırı düzenlendi. Saldırıda yoldan geçen 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na, saat 18.30 sularında, kimliği belirsiz kişiler tarafından bombalı saldırı yapıldı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin 4 kişi olduğu belirlenirken, el yapımı iki adet bombanın polis noktasından sekip il binasının yanında bulunan bir mağazanın önüne düştüğü belirtildi. Tahrip gücü yüksek ve çiviler ile desteklenen bombaların patlaması ile AK Parti Diyarbakır il binasının yanından gecen 1'i kadın 2 kişi ellerinden ve ayaklarından yaralandı. Yaralılar Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Saldırı sonrasında bir açıklama yapan AK Parti Diyarbakır Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Koordinatörü Sabri Balaman, yapılan saldırı kınadıklarını söyledi. Balaman, "Böylesi saldırılar bizi çalışmalarımızdan alı koyamaz ve yıldıramaz. Diyarbakır deyince biz sükuneti akla getiririz. Her ne kadar bu süreçte olayları provoke etmeye çalışanlar olsa da bizler bu bölgede halkın huzur, güvenliği ve refahı için bütün gayretlerimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken geniş güvenlik önlemi alınarak olay yerinde inceleme başlatıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.