Ekonomi Haber Girişi : 06 Nisan 2022 21:48

AK Parti kurmayları bu fikri öne sürdü

AK Parti kurmayları bu fikri öne sürdü
Yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışlarının ardından AKP'den yeni hamle geldi. Un, yağ, şeker, bakliyat, bebek bezi, temizlik maddeleri gibi 20 ürünün fiyatının yıl sonuna kadar sabitlenmesi gündemde.

ERZURUM AJANS / Enflasyonun yüzde 61 olması ve hayat pahalılığının vatandaşın belini bükmesiyle birlikte AK Parti'den dikkat çeken bir hamle geldi.

 

AK Parti'nin ekonomi kurmayları, bazı ürünlerin fiyatlarının yıl sonuna kadar sabitlenmesi fikrini öne sürdü.



CNN Türk'ten Arda Erdoğan'ın haberine göre enflasyon sepetinde bulunan ve dar gelirli vatandaşların sıklıkla tükettiği 20 kalem ürün seçilecek ve fiyatları sabitlenecek. Bu ürünler arasında yağ, un, şeker, bakliyat, çocuk bezi, temizlik ürünü gibi malzemeler bulunuyor.



Belirlenen ürünlerin fiyatları yıl sonuna kadar sabit kalacak. Üreticilerin zarar etmemesi için de devlet sübvansiyon uygulamaya başlayacak. Örnek olarak 16 liraya satılması gereken bir ürünün rafta 10 liraya satılması sağlanacak. Aradaki 6 liralık fark da üreticiye devlet tarafından ödenecek. Bu sayede enflasyonla mücadeleye karşı da önemli bir adım atılmış olacak.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas 09 Nisan 2022 15:47

    Acilen serbest piyasa ekonomisinden çıkmalı isteyen istediği gibi fiyatlarla oynayamaz böylece devlet akla gelen her malzeme için fiyat belirlemeli hiçbir firma en büyüğünden en küçüğüne kadar hiç bir lsyeri fiyatlarla oynayamaz böylece oynayan içinse kapatma cezası verilmeli...

  • İsmail Karabulut 09 Nisan 2022 09:47

    devlet şuan unu, gübreyi vs. zaten sübvanse ediyor. Bu sübvanseler uzaydan gelmiyor yine benim , senin yani vatandaşın cebinden çıkıyor. Bu tür tedbirler çözüm değil, rahmetli Erbakan hocanın dediği gibi pansuman tedbirlerden ileri gitmez...

  • halis demir 07 Nisan 2022 15:34

    böyle tedbiri sileyim ben.