Ekonomi Haber Girişi : 14 Ekim 2022 11:00

AK Parti Milletvekili Akdağ: Bakanlık üzerinde çalışıyor

AK Parti Milletvekili Akdağ: Bakanlık üzerinde çalışıyor
Bölgesel Teşvik Sistemi'nde 5. Bölgede olan ancak 6. Bölge teşviklerinden yararlanan Erzurum'un 6. bölge teşvik sisteminden yararlanmasına devam edilecek.

Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Bakanlığın son düzenlemeleri yaptığını açıklayınca iş dünyası rahat nefes aldı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2012 yılında ‘Bölgesel Teşvik Sistemi’nde ‘4 ve 5. Bölge İlleri’ arasında yer alan ve 2017 yılında ilan edilen Cazibe Merkezleri Programı’na alınan Erzurum, OSB’lere yapılan yatırımlarda 6. Bölge teşviklerinden yararlanıyordu.  Yılsonunda süresi bitecek teşvik için Erzurum iş dünyası Ankara’ya çağrı yaptı.

 

 

Şehir ekonomisinin önde gelen isimleri, STK temsilcileri ve yatırımcılar; bölgenin kalkınmasının ancak teşviklerle mümkün olabileceğinin altını çizerek bakanlığın Erzurum’u dengi iller gibi 6. Bölge teşviklerinden kalıcı olarak yararlandırmasını istendi.

 

Teşvik uzatılıyor

 

İş dünyasının çağrısını üzerine devreye giren Erzurum Milletvekilleri ve Erzurum Valisi, konuyu Ankara’ya taşıdı. AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, “İş dünyası ve yatırımcı için teşviklerin ne kadar önemli olduğu hükümetimiz tarafından da bilinen ve gereği yapılan bir gerçektir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı mevcut teşvikin devam etmesi için son hazırlıklarını yapıyorlar. Yıl sonu itibari ile teşvikin son bulması diye bir durum söz konusu değil. Hem yatırımcı hem de iş dünyasının panik yapmasını gerektirecek bir durum yok. Uygulama bu hali ile devam edecek” dedi.

 

 

2023'te yeni düzenleme geliyor

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2012 yılında oluşturulan bölgesel teşvik sisteminde değişikliğe gidiyor. Bakanlık, hem iller arasındaki ticari rekabeti geliştirmek hem de bölgesel kalkınmayı esas alacak yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Getirilecek yeni sistemde Organize Sanayi Bölgesi ile kentlerin başka bölgelerinde yapılacak yatırımlar arasında eşitliği sağlamayı planlanıyor. Yatırımcının istihdama katkısı, ihracat ve ülke bütçesine yaptığı katma değerin planlamada ana unsur olması bekleniyor.

 

Oltu 3. OSB oluyor

 

Bir süre önce Erzurum’un en büyük ilçelerinde birinde Erzurum Valiliği tarafından yapılan Organize Sanayi Bölgesi, açılış için gün sayıyor. Erzurum Valisi Okay Memiş Oltu’da kurulan OSB’nin Erzurum’un 3. OSB’si olduğunu açıkladı.  Birçok kentin değişik ilçelerde oluşturduğu Organize Sanayi Bölgelerini numaralandırdığını söyleyen Vali Memiş, “ Biliyorsunuz Erzurum’un 2 tane OSB’si var, üçüncüyü Oltu’ya kurduk. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak. Şu an birkaç fabrikamız faaliyette, Oltu Erzurum’un 3. Organize Sanayi Bölgesi oluyor. Oltu ismini değiştirdik” dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.