Siyaset Haber Girişi : 16 Mart 2024 22:55

AK Parti mitinginde rakam tartışması: Ramazan ayı kalabalığı etkiledi mi?

AK Parti mitinginde rakam tartışması: Ramazan ayı kalabalığı etkiledi mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erzurum mitingi Ramazan ayının da etkisiyle beklenen ilgiyi görmedi. AK Parti İl Teşkilatının organizasyonda sorun yaşadığı iddia edilirken, Erdoğan'ın memnun olmadığı ileri sürüldü.
AK Parti mitinginde rakam tartışması: Ramazan ayı kalabalığı etkiledi mi?

CAMİ ÖNLERİNDEN ÜCRETSİZ SERVİSLER KALDIRILDI

 

Geçen yıla göre bu yıl beklenen kalabalığı toplayamayan Erdoğan, meydanda 40 bin kişi olduğunu söyledi. Ancak miting sırasında çekilen fotoğraf ve görüntüler tartımalara yol açtı. Mitinge katılım 10-15 bin civarında olduğu iddia edildi.

 

Gazete Duvar'dan Emrullah Bayrak'ın haberine göre günler öncesinde Erdoğan'ın Erzurum'a geleceği AK Parti tarafından "Dünya lideri geliyor" afişleriyle duyuruldu. Şehrin dört bir yanındaki billboardların neredeyse tamamında Erdoğan vardı. Dün cuma namazı çıkışında cami önlerinde vatandaşlar, broşürlerle mitinge davet edildi.

 

Sabah saatlerinde yağan kar, havanın ısınmasıyla birlikte eridi. Kar yağışı yerini güneşli bir havaya bıraktı. Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde özellikle cami önlerinden ücretsiz servisler kaldırıldı. Vatandaşlar, buradan miting alanına taşındı.

 

Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan ile Erzurum'un milli kahramanlarından Nene Hatun'un birlikte yer aldığı fotoğrafın posteri, miting alanına asıldı. 

 

ERDOĞAN’IN ANNESİNİN POSTERİ ASILDI

 

Şehirde güvenlik önlemleri hat safhadaydı. Havada, karada ve tren yolunda geniş güvenlik önlemleri alındı. Bir helikopter sürekli güvenlik uçuşu yaptı.

 

15 dakikalık bir yürüyüş sonrası miting alanına, arama noktasından geçtikten sonra giriş yaptık. Yolda yürürken geçen yılla kıyasla çok az insanın miting için yola çıktığını gördük. Geçen yıl alana giderken yoğunluktan dolayı yürümekte dahi güçlük çekmiştik.

 

 

Polis arama noktasında, çakmak, tırnak makası gibi aletlerin alana girişine izin verilmedi. Mitingin saat 13.30'da başlayacağı bildirilmişti ama saat 13.15 itibarıyla alanın dört biri dâhi dolmamıştı.

 

Miting alanı girişine Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ait fotoğrafların posteri asılmıştı. Ayrıca Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan ile Erzurum'un milli kahramanlarından Nene Hatun'un birlikte yer aldığı fotoğrafın posteri de yer alıyordu.

 

 

Miting öncesi ve sırasında AK Parti ve MHP bayrakları dağıtıldı. 

 

ERDOĞAN 1,5 SAAT GECİKMELİ KÜRSÜYE ÇIKTI

 

İnsanlar yavaş yavaş miting alanını doldurmaya devam etti. Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal ile AK Parti'nin müzikleri eşliğinde Erdoğan beklendi.

 

Vatandaşların geliş sebepleri ise farklıydı. Kimi 'Reis'i abisi gibi sevdiği için geldiğini söyledi. Kimi çocukluktan beri MHP'li olduğundan geldiğini belirtti. Bazıları da sonuna kadar ‘AK Parti’ dediği için alanda olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşma kürsüsüne bir buçuk saat gecikmeli çıktı. Alanda daha çok gençler ve orta yaşlılar vardı.

 

 

KONUŞMA BİTMEDEN MİTİNGTEN AYRILDILAR

 

Erdoğan, kürsüden halkı selamlarken genç bir kadının cep telefonuyla hem görüntü çekip hem ağlaması dikkat çekti. Kadın ağlamasına devam edince Erdoğan, "Artık ağlama. Yoksa bizi de ağlatacaksın" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'a yapılan yatırımları anlatırken bazı vatandaşlar miting alanından ayrılmaya başladı. "Reis konuşuyor, neden ayrılıyorsunuz?" sorusuna vatandaşların kimi üşüdükleri için ayrıldığını söyledi. Kimi ise "Ramazan ayı, oruçluyuz" şeklinde cevap verdi. Bazı vatandaşlar da gidecek yerlerinin uzak olduğunu, hayvanlarına bakmaları gerektiği için ayrıldıklarını ifade etti.

 

 

Bu defa Erzurumluları oruç tuttuğu için miting alanında Erdoğan’ın istediği kabalalığa ulaşılamadı.

 

Ancak miting alanından ayrılan bir vatandaş, kalabalığın gösterge olmadığını söyleyerek "Erzurumlu buraya gelmedi ama sandıkta başka olur" ifadelerini kullandı. 

 

Bu arada miting sırasında çekilen görüntü ve fotoğraflar katılımın bir hayli düşük olduğunu ortaya koydu. HABER MERKEZİ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaşbey 24 Mart 2024 02:47

    Artık Akp den millet nefret ediyor

  • Bb 19 Mart 2024 15:09

    Türkiye'nin bir çok şehri akp belediyeciliği ile ciddi şekilde ilerledi. Ancak istisna Erzurum'dur. 10 yılını Küçükler on yılını da Sekmen heba etti. Aslında bu durum Erzurum'un insan kaynağının yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. En basit örneği akp il başkanı olan şahsın şehirde bir ağırlığı var mıdır, kim tanır. Belediye başkan adaylarına bakın lütfen. Büyükşehir belediye başkanı adaylarının yeterliliğine bakın özür dileyerek söylüyorum çoluk çocuk aday yapılmış. Mesala Yakutiye beldiye başkanlığı için muhalefetin adayı kim bilen var mı? Donanımlı, bilgi birikimli, işin ehli ve gerçekten Erzurumlu olan insan sayımız çok az.

  • Reis 19 Mart 2024 14:58

    Emekliler yok emekli yakınları yok evine kıyma alamayan adam mitinge gelirmi size oy verir mi. Kusura bakma emekli ve emekli yakınlarında oy moybeklemesin ler türkiyede korkarım türkiye yi kaybedecek siniz

  • iki 19 Mart 2024 13:43

    Alandakilerin yarısı polis diğer yarısı belediye personeli biraz akparti teşkilatından birkaçtane de mhp li vardı. Yazık bir organizasyonu bile beceremeyen il başkanı ve teşkilatı görevden alınmalıdır. Tabi adaylarında karşılığının olmadığı anlaşılmıştır. koskoca partiyi eritip bitirdiler çok yazık

  • Çıplak vatandaş 19 Mart 2024 12:31

    Alandakilerin yarısı polis diğer yarısı belediye personeli biraz akparti teşkilatından birkaçtane de mhp li vardı. Yazık bir organizasyonu bile beceremeyen il başkanı ve teşkilatı görevden alınmalıdır. Tabi adaylarında karşılığının olmadığı anlaşılmıştır. koskoca partiyi eritip bitirdiler çok yazık

  • Yakutiyeli 19 Mart 2024 00:34

    Erzurum gittikçe geri gidiyor farkında değilmisiniz

  • ali er 17 Mart 2024 22:46

    erzurum aptal değil akp başka sekmen başka telden çalıyor sekmen akp ye çok zarar verdi erzuruma çok zarar verdi. yakutiyede mahmut uçar iyi ama büyükşehrde kesinikle canan hanım olmalı. böylelikle dengede olmuş olurlar. önemli olan erzurumun menfaatidir. yollar acayip delik çukur böyle büükşehir olur mu. asfalt zaten hiç atılmıyor atılanda 2 ay dayanmıyıor. canan hanıma vermek bir borç benim için. sekmen güvene suitimal etti. ihanet etti.

  • Dadas 17 Mart 2024 22:38

    Sayın reisi cumhurun Erzurum'a gelmesine gerek bile yok oturduğu yerden cansız mankene bile takım elbise giydirip Erzurum adayımız bu desin cansız mankene bile oy verirler hiç şüphesiz.. Erzurum siyasilerden birşey almasını istemesini bilmiyor. Hep padişahım çok yaşa burası...

  • Dadaş 17 Mart 2024 22:31

    Bizde inadına RTE ye vermeyecez çatlayın sizde

  • Dadaş 17 Mart 2024 17:20

    İnadına RTE... Patlayın

  • özdemir 17 Mart 2024 14:36

    Erzurum luya hızlı treni çok göreni bizde görmeyeceğiz.

  • Dadaş 17 Mart 2024 13:14

    Bu şehrin iradesi yok sayılırsa bu şehirde gereğini elbetteki yapacaktır. Türkiye'nin 81 ilinde müjdeler dağıtırken Erzurum nasılsa cepte diyerek istanbul'a Ankara'ya destek verin diyerek Erzurum'a hiçbir müjde vermemesi ayrıca isnanları igrite etmiştir. Bu şehirde tıpkı diğerleri gibi sandıkta cevabını verecektir. 20 küsür yıllık Ak Partili babam bu yerel seçimde ilk defa Ak Partiye oy vermeyecek ve babam gibi binlercesini biliyorum. Gereken tepki ve cevabı sandıkta alacağınızdan hiç şüpheniz olmasın!

  • Seçimden sonra 17 Mart 2024 05:26

    Daha seçim de yok dolar 50 olur ,kırmızı et hayal olur. Ona göre oy vereceğiz. Yallah.

  • Dadaş bey 17 Mart 2024 02:10

    Millet inşallah uyanıyor neyin ne olduğunu anlayacak