Siyaset Haber Girişi : 20 Ocak 2015 21:11

AK Parti'li Ömeroğlu'ndan 'karikatür' tepkisi

AK Parti'li Ömeroğlu'ndan 'karikatür' tepkisi
AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu; Fransız Charlie Hebdo dergisinin yeni sayısında Müslümanların tepkisine neden olan karikatürleri yeniden yayınlamasını "provokasyon" olarak nitelendirdi.
Erzurumajans-AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu; Fransız Charlie Hebdo dergisinin yeni sayısında Müslümanların tepkisine neden olan karikatürleri yeniden yayınlamasını "provokasyon" olarak nitelendirdi.

Başkan Ömeroğlu, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'i karikatürize etmesi ve yaşananlara rağmen hakaret ve hakir gören anlayışını sürdürmesinin, dünyada hiçbir Müslüman'ın kabul edebileceği bir durum olmadığını söyledi. Ömeroğlu, "Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı asla tasvip etmemekle birlikte gösterilen tepkilerin en ufak kırıntısının bile geçmişte, Afganistan, Bosna, Çeçenistan, Azerbaycan, bugün Suriye, Irak, Filistin ve diğer ülkelerde hunharca katledilen Müslümanlar için gösterilmemesi Batı Kamuoyunun nasıl bir çifte standart içinde olduğunu kanıtlamaktadır. Hal böyleyken derginin bu anlayışını ve yaklaşımını fikir özgürlüğünün arkasına saklanarak, Türkiye'ye taşıyıp insanları tahrik eden basın kuruluşlarının ne kadar art niyetli olduklarını göstermesi bakımından çok önemlidir dedi. Kendi ülkesindeki insanların hassasiyetini bile anlamayan Cumhuriyet Gazetesi ''Charlie Hebdo dergisinin taşeronluğunu yapmaktan vazgeçmelidir. Bizler "Eğer kanımla yükselecekse Hz. Muhammed'in dini, Durmayın ey kılıçlar doğrayın beni "diyen Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunlarıyız, Peygamber Efendimize yapılan hakaret ve alçaklığı asla kabul edemeyiz. Cumhuriyet Gazetesi, ne yazık ki Müslümanların en kutsal değerine hakareti; özgürlük diye göstererek düpedüz provokatörlük yapmıştır.

Bunun yanı sıra Resulullah'a hakareti fikir özgürlüğü kapsamına alarak Allah ve Peygamber düşmanlarının yanında saf tutan zavallı ve cahil bir grubun, kâinatın Efendisine yönelik hakareti hoş görmesini ve böyle göstermeye çalışmasını kınıyor, en kutsal değerlerimizi aşındırmak isteyen başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere, hangi kurum, kuruluş ve yayın organı olursa olsun bunu kabullenemeyeceğimizi; demokratik, hukuki ve insani tepkilerimizi her daim göstereceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Unutulmamalıdır ki; bu Ümmet hala Hz. Muhammed'in Ümmetidir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.