Siyaset Haber Girişi : 25 Haziran 2021 10:54

AK Partili Aydemir bu sözlere ne diyecek?

AK Partili Aydemir bu sözlere ne diyecek?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara denizindeki kirlilik için "Meymenetsizlik, uğursuzluk, gudümsüzlük bu CHP anlayışıyla kaim bir haldir" diyen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'e, "Vah zavallım vah" dedi.

ERZURUM AJANS - Geçen haftalarda TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Marmara Denizi'nde yaşanan soruna dikkat çeken AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Bir büyük sıkıntı var. Marmara Denizi'nde yaşayan canlılar yaşayamaz hale gelmiş. Kokudan geçilemez hale gelmiş. Bu iki yıllık geçen zaman diliminde oldu. Yani AK Parti belediyeyi devrettikten sonra nerede iş başına gelmişler orada bir sevimsiz hal ortaya çıkmış. Meymenetsizlik, uğursuzluk, gudümsüzlük bu CHP anlayışıyla kaim bir haldir" dedi.

 

Bu durumun son 2 yıl içerisinde ortaya çıktığını öne süren Aydemir, "Hizmet ehli bir kadro ayrılınca, hizmetsizliğe duçar bir İstanbul söz konusu oluşan ortaya böyle bir şey çıktı. Türkçemizde çok özel kavramlar var. Bunlardan biri meymenet kavramı. Meymenet, güzelliği ifade eder. Meymenetsizlik uğursuzluk demektir. Bu CHP'yi ifade eder. Ülke yönetimine Allah muhafaza gelseler altı üstüne gelir" diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU TWEET ATMIŞTI

 

Aydemir’in bu açıklaması üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hayret,‘sebebi Kılıçdaroğlu’ dememiş. Bugünkü talihli partimiz” diyerek kahkaha emojisi paylaşmıştı.

Meclis kulislerinde en çok konuşulan başlıklardan biri olan açıklama üzerine AK Partili Aydemir, “Ben müsilaj demedim. CHP geldikten sonraki kirliliğe vurgu yaptım. Oradaki canlıların hayat hakkının yok edildiğine vurgu yaptım. Tabi müsilaj onların işlerine geliyor çünkü teknik kavram. CHP ne zaman işbaşına gelmişse kudümsüzlük gelmiş, ne zaman işbaşına gelmişlerse beceriksizlik gelmiş” diye konuştu.  

 

İMAMOĞLU’NU ELEŞTİRMİŞTİ

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İleri Biyolojik Atık tesisinin temelini atmadığını vurgulayan Aydemir, “O tesis işte bu müsilajın önüne geçmeye yarayacaktı. Biz buraya 1 milyar liralık bir yatırım öngörmüşüz.  Ne yapıyor Ekrem İmamoğlu temel atmama töreni yapıyor. Sonra da hal ortada” dedi.

 

İMAMOĞLU: VAH ZAVALLIM

 

Bu sözler sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün sabah katıldığı bir TV programında, “Tanımıyorum kendisini ama vah zavallım vah. Vah zavallım yani bu politik dille nereye varacaklarını sanıyorlar, üzülüyorum. Bilimin olduğunu yerde bilimle konuşmak lazım. Bu milletvekili arkadaşımıza şunu söyleyeyim. Marmara denizini analiz etmedikleri için bunun farkında değiller. Marmara zor bir deniz. Dünyanın en genç denizlerinden bir tanesi. 4-5 bin yıllık bir tarihi geçmişi var. Böylesi bir denizin muazzam bir korunmayla yönetilmesi lazım. El üstünde tutulması lazım. Bilim insanlarının tarifiyle astımlı bir çocuk. Nefes alamayan bir çocuk ve denizin sanayi atığı, şehirsel atıkları vs. bunu konuşan akla diyeceksin ki sen iki milyon nüfusu daha eklemeye çalışıyorsun kanalın civarına. Bitti bitti, Marmara haddini doldurdu. 30 milyona yakın insan oturuyor bu bölgede. Türkiye’nin üçte biri. Meymenetsiz, kötü söz sahibinindir” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • t.c 13 Ağustos 2021 09:02

    aydemir gelecek seçimde istanbukldan mı aday olmaya zemin hazırlıyorsun

  • t.c 13 Ağustos 2021 09:00

    aydemir gelecek seçimde istanbukldan mı aday olmaya zemin hazırlıyorsun

  • ahmet yaylalı 30 Haziran 2021 14:36

    bu zaman kadar akp ye yerlidir millidir vatanını düşünür dinine sahip çıkar işssizlerimize iş imkanları yaratır dedik oy verdik..MHP li olduğum halde her seçimde akp ye oy verdim..ama gördüm ki Erzurumlu vekiller sadece oy ve makamlarının derdindeler.. bende yemin ettim artık akp ye zerre kadar oy moy yok

  • Cemal 27 Haziran 2021 22:56

    Erzurum milletvekilleri bırakın sağı soluda Erzurumla ilgilenin biraz. Hiç bir faydanız olmadı bu şehre.

  • Sorgulayan 26 Haziran 2021 20:34

    O büyük vekilimiz şimdi Kanal İstanbul projesini düşünüyordur belki de yakında o konuda beyanat verebilir ama söz konusu Erzurum'un sorunları olunca tisssss

  • remzi konar 25 Haziran 2021 23:14

    ak partili miilet vekilieri 20 sene oldu vekillik yapıyorsunuz erzuruma ne zaman sahip çıkacaksınız ne zaman hizmet etmeyi düşünüyorsunuz seçimlerde kapı kapı dolaşıp oyumuzu alıp arkanızı dönüp erzurumun sorunlarını nedir sormadınız küçükler ve sekmen belediyesi erzurumun mahalle sokaklarını yıkııp yandaş mütahitlerine teslim ettiler eski isim yapmış cadde ve mahalle isimlerini yok ettiler eski isim yapmış okulları yıkmaya başladılar erzurum belediyenin istimlak bahanesi ile insanları zorla ğöç ettiriyor haberiniz varmı siz bırakın istanbulu kendi vekilleri düşünsünler siz erzurumu düşünün erzurum belediyesinden hesap sorun.

  • Qwx 25 Haziran 2021 14:04

    Ser Erzurum un sorunlarını çözdün İstanbula sıra geldi ne kadar aymaz umursuz ve utanmazsınız yazıklar olsun demek size iltifattır...