AK Partili eski belediye başkanı Aydın 'zimmet'ten tutuklandı

GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ AYLAR ÖNCESİNDE GÜNDEME GETİRMİŞTİ!

 

31 Mart seçimlerinde AK Parti’den İYİ Parti’ye geçen Horasan Belediyesi, Abdülkadir Aydın’ın başkanlığı döneminde bir dizi ‘yolsuzluk’ soruşturması ile gündeme gelmişti. 

 

Yapılan operasyon sonrasında ilk olarak belediyenin İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan yeğeni İ. Aydın 1.5 milyon lirayı zimmetine geçirmekle suçlanarak tutuklanmış yaklaşık üç ay sonra tutuksuz yargılanmak üzer eserbest bırakılmıştı. 

 

 

OĞLU DA GÖZALTINA ALINDI

 

Horasan Belediyesi'ne yönelik son operasyon ise geçen temmuz ayında yapıldı. Anılan operasyonda gözaltına alınan Başkan Aydın’ın oğlu Zülfikar Aydın ile birlikte 6 belediye yöneticisi gözaltına alındı.

 

3 YÖNETİCİSİ TUTUKLANDI

 

Zülfikar Aydın, adli kontrol ile serbest kalırken Horasan Belediyesi'nin Fen İşleri biriminde çalışan Nevzat Karadeniz, muhasebe biriminde çalışan Muhammed İlhan ve Melik Fırat tutuklandı.

 

 

SORGUSU 6 SAAT SÜRDÜ

 

Halktv'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre ailesinden çok sayıda kişiyi belediyeye yerleştirmekle suçlanan Aydın ise 31 Mart seçimlerinde bir daha aday gösterilmedi. Yürütülen soruşturma kapsamında bugün adliyeye sevk edilen Abdulkadir Aydın, 6 saat süren sorgu işlemi sonrası tutuklandı. Aydın, ‘suç örgütü kurmak’ ve 'kamu kaynaklarını zimmetine geçirmekle' suçlanıyor. 

 

ONUR SAĞSÖZ GÜNDEME TAŞIDI

 

Horasan Belediyesi'nde yapılan ilk operasyonun ardından konuyu gündeme getiren isim Erzurum Ajans'tan Onur Sağsöz oldu. Haber ve yorumlarıyla sıcak gelişmeleri okuyucularına aktaran gazeteci Sağsöz'ün yazısı için tıklayın. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaşbey02 Mayıs 2024 20:30

    Akp nin gerçekleri

  • Mahir YİĞİT02 Mayıs 2024 15:46

    Abdulkadir Aydın'ın kendi akrabalarından usulsüz işe aldığı ve çalışmadıkları halde belediyeden maaş ödedikleri 22 kişinin işinede son verilecekmi.Biz halk olarak merakla bekliyoruz.Adil ve adaletli olduğuna inandığımız Sn.Valimiz Mustafa Bey ve Horasan İlçe Kaymamakamı bu usulsüz alınan 22 kişinin işine ne zaman son verecekler.

  • Dadas 26 Nisan 2024 14:35

    Büyükşehir belediyesi de incelenmeli tüm ihale ve kuruşu kuruşuna tabi denetleyeni ayrıca denetlemeli

  • Ali er26 Nisan 2024 08:18

    Hırsız lakabını aldı. Onurlu bir insan olan intihar ederdi. Veya hiç olmazsa istifa ederdi ama nerde o yürek nerede o onur o şeref.