Siyaset Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

AK Parti`li Harun Çakır vefat etti

AK Parti`li Harun Çakır vefat etti
Adalet ve Kalkınma Partisi Ordu Milletvekili Harun Çakır kalp krizi sonucu Ankara`da hayatını kaybetti.

Erzurum Ajans-Adalet ve Kalkınma Partisi Ordu Milletvekili Harun Çakır kalp krizi sonucu Ankara`da hayatını kaybetti.

Harun ÇAKIR 1954 yılında Ordu`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ordu`da tamamladıktan sonra 1977 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesinden mezun oldu.

İş hayatına 1978 yılında Ankara`da Türk Standardları Enstitüsü`nde uzman olarak başladı. Aynı kurumda sırasıyla Yayın ve Tanıtma Müdürü (1980 – 1987), Tüketicinin Korunması Müdürü (1987 – 1989), Standard Hazırlama Dairesi Başkanı (1989 – 1991), Araştırma Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı (1991 – 2005), Ar-Ge Merkezi Başkanlığı ve İzleme Dairesi Başkanlığı (2006 – 2011) görevlerinde bulundu.

Standardizasyon, belgelendirme, tüketici hakları, Avrupa Birliği ile uyum konularında çeşitli toplantılarda tebliğler sunmuş ve bu konularda birçok dergide yazıları yayınlanmıştır.

Ayrıca, lise ve dengi okullarda ders kitabı olarak okutulan Standardizasyon ve Kalite isimli ders kitapları yayınlanmıştır.

Uzun yıllardır Ankara`da faaliyet gösteren Ordu ilini tanıtan Derneklerde çeşitli görevlerde bulundu. Harun ÇAKIR en son Başkent Ordulular Derneği`nin Başkanlığını yürüttü.

Evli ve iki çocuk babası olan Harun ÇAKIR, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.