Erzurum Haber Girişi : 24 Haziran 2021 09:59

AK Partili vekiller suskun!

AK Partili vekiller suskun!
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Gazeteci Onur Sağsöz'ün gündeme getirdiği YHT, HT ve Erzurum - İran demiryolu projeleriyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi. İktidar vekillerinden henüz ses çıkmadı.

ERZURUM AJANS - Berhiv Hatice DİLER / ÖKÜZ DEĞİLİZ AMA...” başlıklı köşe yazısıyla Yüksek Hızlı Tren, Hızlı Tren ve Erzurum - İran demiryolu hattının Kars üzerinden yapılacağını duyuran gazeteci Onur Sağsöz’e ilk destek ERVAK Başkanı Erdal Güzel’den gelmişti.

 

“Stratejik konumu itibariyle İran’a daha yakın olan Erzurum’da ticaret hayatının gelişmesi için elzem olan bu hattın değiştirilmesi uygun değildir” diyen Erdal Güzel’den sonra İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli de harekete geçti.

 

SORU ÖNERGESİ VERDİ

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi veren İYİ Partili Cinisli,  verilen Yüksek Hızlı Tren sözünü hatırlatarak, “Erzurum‘umuzdan geçeceğini bildiğimiz Yüksek Hızlı Tren projesinde sürpriz bir değişiklik olduğu haberleri üzerine cevaplanması için soru önergesi verdim. Şehrimize yıllardır verilen YHT sözü yerine getirilmeli” dedi.

 

İŞTE O SORULAR!

 

İYİ Partili Cinisli TBMM’ye verdiği önergede şu soruları yöneltti.

 

  1. Erzincan – Erzurum güzergahında yeni demiryolu projesi Yüksek Hızlı Tren için mi planlanmaktadır?
  2. Proje çalışmalarında son durum nedir? Soru önergesine yanıt verildiği güne kadar geçen sürede hangi çalışmalar yapılmıştır?
  3. Zamanında düzenli olarak çalışan ancak günümüzde unutturulan Erzurum - Doğubayazıt hattının açılması gündeminizde midir?
  4. Ülkemizin doğu sınırlarındaki komşularıyla hangi tren güzergahları aracılığıyla yolcu ve yük taşımacılığı yapılmaktadır? Bu güzergahlara eklenmesi planlanan yeni hatlar var mıdır? 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sorgulayan 24 Haziran 2021 18:13

    Yav boş verin hattı matti önemli olan Marmara denizinde ki müsilaj promlemi bizim vekiller şimdi İstanbul'un sorunları üzerine kafa yoruyorlardır. Erzurum'u unutanları Erzurum'da unutur bunu herkes böyle bile.

  • HASAN DİLER 24 Haziran 2021 12:50

    ŞAŞIRDIKMI HAYIR ÇÜNKÜ HEPSİ KUKLA