Erzurum Haber Girişi : 21 Ocak 2013 13:51

Akademisyenler 'hobi bahçelerini' sevdi

Akademisyenler 'hobi bahçelerini' sevdi
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Botanik Bahçesi’nde hazırlanan ve ilk uygulaması geçen yıl yapılan hobi bahçesi uygulamasından akademisyenler memnun kaldı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Botanik Bahçesi’nde hazırlanan ve ilk uygulaması geçen yıl yapılan hobi bahçesi uygulamasından akademisyenler memnun kaldı.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından organize edilen ‘Hobi Bahçesi’ uygulamasıyla ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıya Rektör Vekili Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu ve Genel Sekreter Doç.Dr. Mustafa Arık’da katıldı.
Toplantıda Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, 90 metrekarelik 96 parselde başlatılan hobi bahçesi uygulamasına akademisyenlerin büyük ilgi gösterdiğini ve ilk yıl başarılı uygulamalar yaptıklarını belirtti.

”Hobi bahçesi uygulaması Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün sosyal projesidir. Akademisyenler, hobi bahçesi uygulamasıyla, öğrenme ve öğretme becerilerinin yanına üretme bilgi ve becerilerini de koyarak hayata daha bütüncül bakma imkanı elde ettiler” diyen Yılmaz, kentlerde yaşayan herkesin aslında bu tür sosyal projelere ihtiyacı olduğunu, belediyelerin hobi bahçeleri yaparak vatandaşlara vermesi gerektiğini anlattı.

Yılmaz, “Biz, bir ‘hobi bahçesi modeli’ oluşturduk. Rektörlüğümüzle birlikte bu uygulamayı daha da geliştirmek düşüncesindeyiz. Belediyelerimiz ya da kuruluşlar bu modelimizi inceleyerek kendi uygulamalarını başlatabilirler” dedi.

Toplantıda, 2012’de, hobi bahçesi uygulamalarında, ürün kalitesi ve verimi, bahçe bakımı, genel tasarım ve görsellik ve kullanılan yapısallar konularında başarılı olan akademisyenlere birer ‘Hobi Bahçesi Ödül belgesi’ de verildi.

2013 ilkbaharında hobi bahçelerinin tarıma hazırlık çalışmalarının da ele alındığı toplantıda Atatürk Üniversitesi Hobi Bahçeleri’ne talebin fazla olduğu, bu nedenle her üç yılda parsel sahiplerinin değiştirileceği bildirildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.