Bölge Haber Girişi : 12 Ağustos 2011 00:09

Akciğerinde kalem ucuyla 6 yıl yaşadı!..

Akciğerinde kalem ucuyla 6 yıl yaşadı!..
İzmir'in Menemen İlçesi'nde lise öğrencisi 17 yaşındaki Nafiz Duman'ın 6 yıl önce akciğerine kaçan otomatik kalem ucu Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ndeki müdahale ile çıkartıldı.

Erzurum Ajans-İzmir'in Menemen İlçesi'nde lise öğrencisi 17 yaşındaki Nafiz Duman'ın 6 yıl önce akciğerine kaçan otomatik kalem ucu Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ndeki müdahale ile çıkartıldı.

Menemen Haldun Koşay Lisesi son sınıf öğrencisi Nafiz Duman'ın, 6 yıl önce ağzına götürdüğü otomatik kalemin 2 santimlik ucu nefes borusuna kaçtı. Duman, ailesi tarafından o zaman yaşadıkları Erzurum'da Numune Hastanesi'ne götürüldü. Film çekilmesine rağmen 2 santimlik şeffaf kalem ucuna rastlanmadı. Doktorlar, kalem ucunun dışkıyla vücuttan atılmış olabileceğini belirterek, Duman'ı evine gönderdi.

Ancak, bir süre sonra Nafiz Duman, nefes almakta güçlük çekmeye başladı. Çeşitli tarihlerde iki kez Numune Hastanesi'ne götürülen Duman'a zatürree teşhisi konulup, hastaneye yatırıldı. Toplam 25 gün yatarak tedavi gördü. Ancak, aynı sıkıntı 6 yıl boyunca devam etti.

TOP OYNARKEN TIKANDI

Gencin ailesi geçen yıl İzmir'in Menemen İlçesi'ne taşındı. Geçen Şubat ayında, arkadaşlarıyla top oynarken nefesi tıkanan Duman bu defa Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak buradaki tedavisi de sonuç vermeyince, gencin Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne sevki yapıldı. Burada CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Çocuk Alerji ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Yüksel tarafından akciğer bronkoskopisi uygulanan gencin, sağ akciğerinin bronşunu 6 yıl önce yuttuğu kalem ucunun tıkadığı farkedildi. Kalem ucu küçük bir operasyonla çıkartıldı.

'TÜM ŞİKAYETİ SONA ERDİ'

Prof. Dr. Yüksel, hastanın kendilerine geldiğinde kronik zatürree olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Pek çok hastaneye gitmesine rağmen hastalık kendini yeniliyordu. Sağ akciğerinde enfeksiyon bulguları vardı. Yabancı bir cisim de akciğerde lezyon oluşturur. Bronkoskopi de sağ akciğerde bronşlardan yaklaşık bir santim içerde bir yabancı cisim saptadık. Hastamız uyandığında, 6 yıl önce kalem ucu yuttuğunu söyledi. Bir hafta tedaviden sonra bronskopi ile kalem ucunu çıkarttık. Hastanın tüm şikayeti de sona erdi. Yaşı genç olduğu için de akciğeri kendini toparladı"

'AKCİĞERİ SÖNEBİLİRDİ'

6 yıl bronşları kapatan bir maddenin akciğeri söndürmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yüksel, "Kalem ucunun çıktığı kısım akciğerin çok az hava almasını sağlamış. Hastade nefes alınması konusunda şikayet, zatürree ve iltihap yaparken akciğerin ise havasızlıktan sönmesini önlemiş. Aksi takdirde hava almayan akciğer önce büyür, ardından söner ve teki alınır" dedi.

Baba Hikmet Duman da, oğlunun sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, doktorlara teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.