Siyaset Haber Girişi : 07 Kasım 2011 18:10

Akdağ: Siyaset yapan terörle mesafeli olmalı

Akdağ: Siyaset yapan terörle mesafeli olmalı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Siyaset yapanlar teröristle arasına mesafe koymalıdır" dedi.

Erzurum Ajans-Kurban Bayramı`nı memleketi Erzurum`da geçiren Bakan Akdağ, AK Parti Erzurum İl Teşkilat binasında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bakan Akdağ, partililer tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.

 

Bakan Akdağ, Van depremi nedeniyle hüzünlü bir bayram geçirdiklerini ifade ederek, ölenlere Allah`tan rahmet yaralılara şifa dileklerinde bulundu. Sağlık Bakanı olması nedeniyle her afette bulunduğunu kaydeden Bakan Akdağ, afetlerin çok zor olduğunu söyledi. Nerede bir afet yaşansa orada zor günlerin başladığını anlatan Bakan Akdağ şöyle konuştu:

 

"Büyük bir deprem yaşanmasına rağmen bu kez gördük ki, Türkiye Cumhuriyeti yönetimi ile çok iyi organize olduk. Arama kurtarma ekipleri, sağlıkçılar, diğer hizmet edenler, yani bu işe koşturması gereken kişiler çok iyi organize oldu. Hele sağlıkçıların verdiği hizmeti bir kere daha bu bayram ifade etmeden geçemeyeceğim. Milletimizin yüz akı olmuştur. Uluslararası bütün örgütler buna işaret ediyor. Sağılık ekibi profesyonel gönüllü yapısı ile Van`da büyük bir başarıya imza attı. Bir kere daha hepsini alnından öpüyorum. Hepsinin bayramı mübarek olsun. Depremde bizim de sağlıkçı olarak 8 kişi hayatını kaybetti. Allah rahmet etsin. Onların ailelerine de sabırlar niyaz ediyorum. Allah`tan rahmet diliyorum. Van`a yeni yatırdığımız hastane sayesinde hiç sıkıntı çekmedik. O hastane olmasaydı, hem biz, hem depremzedeler büyük sıkıntı çekerdi. İşte bu hastaneleri Türkiye`nin dört bir tarafına yapacağız."

 

"SİYASET YAPANLAR TERÖRİSTLE ARASINA MESAFE KOYMALIDIR"

 

"Siyaset yapanlar teröristle arasına mesafe koymalıdır" diyen Bakan Akdağ, şöyle konuştu: "Artık Türkiye`de herkes ama herkes terörle siyaset arasına kesinlikle bir duvar çekilmesi gerektiğini bilmelidir. Şunu söylemeye çalışıyorum. Yani siyaset yapan birileri bir şekilde doğrudan ya da dolaylı olarak eline silah almış olan teröristlerle, eşkıya ile kendisini yakın hissediyorsa bunlar büyük yanlış içerisinde. Buna hangi bahane uydururlarsa uydursunlar bunun herhangi bir bahanesi olamaz. Hepimiz takip ettik. Van`da hemen depremin ardından bir araçta çok miktarda bomba bulundu. Şimdi birisi kalkıp bu bombaları taşıyanları ya da bombaları götürüp masum insanların üzerinde patlatanları işte onlarında şu gerekçeleri vardır diye bize bir izaha kalkışırsa bunun hiçbir anlamı yoktur. Onun için Türkiye`de siyaset yapanlara Erzurum`dan bir kez daha bayram günü seslenmek istiyorum. Eline silah alan eşkıya ile lütfen münasebetlerinizi kesin."

 

İl Başkanı Murat Kılıç da, terör ve deprem nedeniyle bu bayramın buruk kutlandığını belirtti. Kılıç, "Hakkari`nin Çukurca ilçesinde 24 askerimizin şehit edilmesi, ardından da Van depremi nedeniyle üzüntülüyüz. Bu bayramı buruk kutluyoruz. Ancak bu yaşananlar şunu da gösterdi ki; Türk milleti birlik, bütünlük içerisinde. Bunu kimsenin bozmasına müsaade etmeyecek. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. AK Parti bu ülkenin çimentosu. Birlik bütünlüğün simgesi" dedi.

 

Daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz ve Muhyettin Aksak, kısa bayram konuşması yaptılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • pişman vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    bu lafları akp li olarak sizmi söylüyorsunuz syn bakan.ne yaptığınızı görüyoruz.