Siyaset Haber Girişi : 01 Mayıs 2012 13:45

Akdağ ve Bayraktar Erzurum'da

Akdağ ve Bayraktar Erzurum'da
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir dizi temasta bulunmak üzere Erzurum'a geldi.
Erzurum Ajans-Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir dizi temasta bulunmak üzere Erzurum'a geldi.
Erzurum Havalimanı'nda düzenlenen karşılama merasiminin ardından, iki bakan Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti.
Burada bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de artık ruhsatın kolay verileceğini ancak denetimlerin artacağını belirtti. Bayraktar, "Kentsel Dönüşüm Yasası'yla birlikte vakit kaybetmeden depreme dayanıksız binaları yıkmaya başlayacağız. Tüm Türkiye'de afet riskini öne alan bir dönüşüm seferberliği başlatacağız" dedi.
Yapıların ciddi anlamda yenilenmeye ihtiyacı olduğunun altını çizen Bayraktar, kentsel dönüşümde büyük şehirlerin öncelikli iller olacağını belirterek, "Son 10 yıldır yapılar daha sağlam. Ancak artık ruhsat odaklı yapı modelinden denetim ağırlıklı bir yapı modeline geçmek durumundayız. Yani biz ruhsatı çok zor vermek yerine kolay ruhsat vererek denetimleri artırmalıyız" diye konuştu.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ da son günlerde gündeme gelen sağlık çalışanlarına yönelik saldırı olaylarıyla mücadelede medyanın da etkisinin olduğunu ifade ederek, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili anında başvurulabilecek telefon hattı ve internet sitesi oluşturduk'' dedi.
Toplumda şiddet eğilimine sahip kişiler bulunduğuna işaret eden Akdağ, ''Birtakım öfkeli ruhlar şunu iyi bilsin ki, bir tek sağlık çalışanımıza değil şiddet uygulamak, hakaret bile etseler karşılarında beni bulacaklar'' diye konuştu.
Akdağ, İçişleri Bakanlığınca sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili genelge yayımlandığını hatırlattı.
İki bakan, Erzurum Valiliğinin ardından Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Ahmet Küçükler'den bilgi aldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.