Siyaset Haber Girişi : 08 Ağustos 2013 15:05

Akdağ'dan SCADA merkezine övgü

Akdağ'dan SCADA merkezine övgü
Türkiye'de ilk olarak yaparak işletmeye aldığı Atıksu SCADA Merkezini yerinde inceleyen eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, "Projenin iyi tanıtılarak Türkiye'nin her yerinde uygulanması gerekir" dedi.
Erzurumajans-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'de ilk olarak yaparak işletmeye aldığı Atıksu SCADA Merkezini yerinde inceleyen eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, "Projenin iyi tanıtılarak Türkiye'nin her yerinde uygulanması gerekir" dedi.

Bir program nedeniyle Kocaeli'ye gelen eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu İSU Genel Müdürlüğü'nde ziyaret etti. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kent Konut Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık ve Başkan Danışmanı Ömer Polat'ın da hazır bulunduğu ziyarette Prof. Dr. Akdağ ve Başkan Karaosmanoğlu ile yöneticiler kurum bahçesinde çay içerek bir süre sohbet etti.

Başkan Karaosmanoğlu ardından eski Bakan Akdağ'ı İSU Genel Müdürlüğü'nün su depolarının yanı sıra atıksu arıtma tesisleri, kanal ve yağmur kollektör hatları ve terfi merkezleri ile büyük sanayi kuruluşlarının atıksularının elektronik ortamda takip edildiği SCADA Merkezini gezdirdi. İçmesuyu ve atıksu scada sistemleri ile işlevleri hakkında uygulamalı olarak bilgi veren Genel Müdür İlhan Bayram, projenin Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çekti. SCADA Merkezi ile Kocaeli'nde içmesuyu ile yağmursuyu ve atıksuların kontrol altında tuttuklarını ifade eden Genel Müdür, Körfezi kollektör hatları ile kuşakladıklarını ve Kocaeli'nde atıksu arıtma oranını da yüzde 99'a ulaştırdıklarını kaydetti.

Sistemi büyük bir ilgi ile inceleyen eski Sağlık Bakanı Akdağ, yer yer hayranlığını gizleyemedi. AK Parti'li belediyelerin yaptıkları yatırım ve çalışmaları ibadet aşk ve huzuruyla yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Akdağ, "Ülkemizde bu tür projeleri görmenin sevincini yaşıyorum. İbadet aşkı ve huzuruyla yapılan projenin iyi tanıtılarak Türkiye'nin her yerinde uygulanması gerekir" dedi. Prof. Dr. Recep Akdağ, ardından Başkan Karaosmanoğlu ve yöneticiler ile vedalaşarak kurumdan ayrıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.