Spor Haber Girişi : 15 Kasım 2011 19:01

Akdeniz oyunlarına Erzurum`lu koordinatör

Akdeniz oyunlarına Erzurum`lu koordinatör
Mersin’de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları’nın yeni Koordinatörü Taha Aksoy, görevi eski Koordinatör Ali Yener’den devraldı.
Erzurum Ajans-Mersin’de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları’nın yeni Koordinatörü Taha Aksoy, görevi eski Koordinatör Ali Yener’den devraldı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları’nın, Türkiye için 2020 Olimpiyatları’nın ilk adımı olacağını söyledi.

Akdeniz Oyunları Koordinasyon Merkezi’nin tanıtımı bugün kalabalık bir topluluğun katılımı ile gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Kampusu içerisinde yer alan Koordinasyon Merkezi’nin tanıtımında koordinatör devir teslim töreni de yapıldı. Tanıtıma Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, askeri yetkililer, kaymakamlar, belediye ve oda başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Koordinasyon Merkezi’nin tanıtımında konuşan Mersin Valisi Güzeloğlu, Mersin’in birlikteliğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Ağustos ayında Koordinatör olarak atanan ancak görevini Taha Aksoy’a devredecek olan Ali Yener’e teşekkür eden Vali Güzeloğlu, yeni koordinatör Taha Aksoy’un da çok alçakgönüllü bir insan olduğunu, ortaya koyacağı katkı ve çabanın çok önemli olduğunu belirtti. Mersin’deki organizasyonel yapının sadece Mersin özelindeki çalışmaları değil, uluslararası spor kamuoyunun Mersin ve Türkiye algısını etkileyeceğini vurgulayan Güzeloğlu, “Buna ihtiyacımız var. Çünkü biz Türkiye olarak güçlü ve büyük yürüyüşün ve hedefin peşindeyiz; 2020 Olimpiyat Oyunları’nın Türkiye’de yapılması. Bugüne kadar hak edilmesine ve birçok kere beklenmesine karşın gerçekleşmeyen bu hedef inşallah 2020’de Türkiye’miz ile buluşacaktır. Türkiye hem ekonomisiyle hem altyapısıyla hem de geldiği düzeyle bunu yapabilecek bir ülke artık. Bunun ilk adımı da Akdeniz Oyunları olacak. Milli Olimpiyat Komitesi ve oy verecekler adına bu oyunlar belirleyici bir eşik olacak. Bu yüzden biz aslında sadece Akdeniz Oyunları’nın sınavını değil, 2020’ye giden yolda Türkiye’nin Olimpiyat Oyunları’nı alma öncesinin en büyük sorumluluğunu taşıyan kentiz” dedi.
Türkiye’nin, artık tartışmasız spor organizasyonlarını başarıyla yapan bir ülke olduğunun altını çizen Güzeloğlu, ancak artık bu organizasyonlarda sportif anlamda da başarısı tescil edilen bir ülke olması gerektiğini kaydetti. “Gençlerden başlayarak bir bütün olarak kenti oyunların hem izleyicisi hem de tüm federasyonlarla yarışan ve madalya elde eden başarılı bir temsilcisi olarak hazırlamalıyız” diyen Güzeloğlu, Mersin’in zaten sporda iddialı olan ve bütün branşlarında süper ligde bulunan bir kent olduğunu vurguladı. Mersin’in Avrupa şampiyonları çıkartan ve eğitimli bir genç kitleyi barındıran kent olduğunu dile getiren Güzeloğlu, “Mersin Akdeniz Oyunları ile taçlanmıştır, Türkiye çok mutlu olmuştur. Tesisler kentimize değer katacaktır. Akdeniz Oyunları, Mersin’in bir bütün olarak yeniden fiziksel ve sosyal altyapısının tamamlanması ve tanınmasını sağlayacaktır, en önemli şey budur. Geri sayım artık başlamıştır. O sayımın son anı zirveye ulaşacak bir başarının taçlanacağı an olacaktır” diye konuştu.

Koordinatörlük görevinden alınan Ali Yener de Akdeniz Oyunları Koordinasyon Merkezi’nin faaliyete geçtiğini bildirdi. Binanın MEÜ Rektörlüğü tarafından oyunların sonuna kadar kullanmak üzere tahsis edildiğini belirten Yener, daha önce şantiye binası olarak kullanılan binanın yaklaşık bin metrekare olduğunu ve 28 odası bulunduğunu anlattı. Görevini artık Taha Aksoy’a devredeceğini söyleyen Yener, “Ben 22 Ağustos’ta göreve başladım ve 22 Kasım’a kadar ayrılmış olacağım. 3 aylık kısa bir süre oldu ama Mersin’de çok güzel tecrübeler edindim. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Bu işi ehline teslim ettiğim için gerçekten huzur içerisinde, mutlulukla Ankara’ya dönüyorum. Yeni koordinatörümüz Taha Aksoy’u kamuoyu zaten çok iyi tanıyor. İzmir Universiade 2005’in Genel Koordinatörü idi. Bir dönem milletvekilliği de yaptı. Görevi kendisine teslim ediyorum” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ TÜRKİYE’NİN TANITINIMI VE TÜRK İNSANININ BAŞARISINI DÜNYAYA GÖSTERMEK”

2013 Akdeniz Oyunları’na yeni Genel Koordinatör olarak atanan Taha Aksoy ise görevi başarılı birinden devraldığını dile getirerek Ali Yener’e teşekkür etti. Türkiye’nin artık çok büyük organizasyonlara imza attığına işaret eden Aksoy, “Universiade ile başlayan dönemden sonra Avrupa Kupası finalinden Dünya Basketbol Şampiyonası’na, en son Erzurum ve Trabzon’da yapılan faaliyetler Türkiye’nin başarılı organizasyonları oldu. Türkiye bu organizasyonlarla bazı amaçlar güdüyor. En üst düzeydeki amacımız, Türkiye’nin dünyadaki tanıtımını sağlamak, Türk insanının başarabileceklerini göstermek ve Türkiye’yi göstermek. Bu organizasyonlara gelenler genç insanlar. Onların zihinlerinde iyi bir imaj bırakarak buradan ayrılmalarını sağlarsak biz birinci derecede görevimizi yapmış hissederiz” şeklinde konuştu.

“KENTİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ. HERKESTEN DESTEK İSTİYORUZ”

Sportif organizasyonların yapıldığı kente ve orada yaşayan insanlara da ekonomik ve sosyal açıdan çeşitli katkıları olduğunu vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu: “Bütün bu tesislerin yaşamasını sağlayabilirsek daha sağlıklı, spora daha yatkın, sporu seven gençler yetiştirme temel amacına ulaşmış oluruz. Bu organizasyonlardan edindiğimiz bir tecrübe şunu söylüyor; burada resmen görev yapan arkadaşların çalışkanlığı, bilgisi, deneyimi elbette önemlidir ama hiçbir zaman yeterli değildir. Kentin vereceği destek çok önemli. Herkesin ‘oyunlar için nasıl olumlu katkıda bulunabilirim’ düşüncesinde olmasıdır organizasyonu başarıya götüren. Ama bazen insan oluşumuzdan kaynaklanan bazı zafiyetlerimiz oluyor. Kişiliğimiz, kendi kurumumuz, o kurumun prestiji öne çıkabilir ama bunların hepsini bir arada çözmek zorundayız. Burada ‘bu organizasyondan bize ne gelir’ fikri biraz geriye itilmeli, ‘bu organizasyona biz neler verebiliriz’ fikri öne çıkmalıdır. Kentte bulunan bütün sivil toplum örgütleriyle, kurumlarla burada başarıyı yakalayacağımızdan hiç kimse kuşkuya düşmesin. Çünkü bu kuşku yüreğimizde yer ederse biz başaramayız. Zor bir işe girdiğimizi biliyoruz. Bize ilk yarışmada bu oyunlar verilseydi çok daha rahat ederdik. Ama komşumuzdaki sıkıntılar nedeniyle sıkışmış bir takvime bu organizasyonu ve tesisleri yetiştirmek zorundayız. Biz var gücümüzle çalışacağız. Hepinizden yardım ve katkı istiyoruz. Bu işi başardığımız zaman bu Mersin’in başarısı olacak. Biz Türkiye’ye ve organizasyona katılan insanlara Mersin’i alkışlatabilirsek görevimizi yerine getirmiş olacağız.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e gelmesinde Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük çaba sarf ettiklerini anlattı. Bu kısa zaman dilimi içerisinde tesisleri yetiştirmek zorunda olduklarına dikkat çeken Özcan, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen imar tadilatlarının hepsini gerçekleştirdik, hiçbir eksiğimiz yok. Arsa ve imar sorunu çözülmüş durumda. İhaleler de 1 ay içerisinde bitiyor sanıyorum. Yetişmemesi için bir neden yok. Size her türlü konuda destek olacağız. Basın mensuplarından da gerekli desteği bekliyoruz. Ben çok ümitliyim, Akdeniz Oyunları Mersin’e çok şey katacaktır” dedi.
K
onuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, 28 odadan oluşan Koordinasyon Merkezi’ni gezdiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.