Erzurum Haber Girişi : 07 Aralık 2017 19:30

Akgüloğlu: Kudüs Müslümanların izzeti ve haysiyeti, vazgeçilmezidir

Akgüloğlu: Kudüs Müslümanların izzeti ve haysiyeti, vazgeçilmezidir
Erzurum SMMM Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, 'Kudüs müslümanların ilk kıblesi, izzet ve haysiyetidir. Vazgeçilmezidir' dedi.
Erzurumajans-Erzurum SMMM Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, "Kudüs müslümanların ilk kıblesi, izzet ve haysiyetidir. Vazgeçilmezidir" dedi.

İç siyasetlere malzeme edilmeye çalışılarak Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılmaya çalışılmasının İslam dünyasında infiale sebep olacağını dile getiren Akgüloğlu, "İslam dünyasına dayatılmaya çalışılan bu girişimi şiddetle telin ediyoruz. Kudüs, yüzyıllarca Müslümanların yönetiminde kalmış ve üç büyük dinin mensupları yan yana rahat yaşayabilmişlerdir. Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılması ile bu Filistin toprağında müslümanların özgürce ibadet yapamayacakları aşikardır. Tüm dünyanın tepkisine rağmen Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapmak, Kudüs'ü ilhak etmektir. Kudüs İslam'ın ilk kıblesidir. Filistin toprağıdır ve tüm Müslümanlarındır. Müslümanlar böyle bir ilhaka asla izin vermeyecektir" diye konuştu.

Akgüloğlu, yazılı açıklamasında şunları kaydetti; "Kudüs'ün önemi ve bu girişimin doğuracağı sonuçları iyi anlayabilmek için tüm dünyaya Sultan Abdülhamit Han'ın hatıralarında söylediği şu sözü hatırlatmak isteriz:

"Kudüs bizim için Mekke'den sonra gelen ikinci mübarek şehrimizdir. Etrafı Müslümanlarla çevrili olan şehri neden Hıristiyanlara terk edelim? İsteyen istediğini söylesin, fakat mukaddes toprakların sahibi olmak hakkı her zaman bizim olmuştur ve böyle kalacaktır." Dün Hıristiyanlara terk edilmeyen bu kutsal şehir, bugün de Yahudilere terk edilmeyecektir. Edilmemelidir. Kudüs ancak alınan bedele verilir. Bu bedeli verebilecek bir güç varsa o ortaya konmalıdır.

Tüm dünya şunu iyi bilmelidir ki; Kudüs, müslümanlarındır ve bu hak sorgulanamaz. Ve son silah susana, son yumruk çözülene, son Müslüman ölene kadar da müslümanların kalacaktır.

Türkiye Meslekte birlik platformu olarak, Kudüs'ü işgal politikalarını lanetliyoruz. Kudüs bizim için, emperyalist oyunların malzemesi yapılamayacak kadar kutsal, değerli ve önemlidir. Biz müslümanlar bu bilinç ve dirayet içindeyiz.

Coğrafyamıza yönelik kıyamet senaryosu hazırlayanlara karşı İslam alemini de, ABD ve İsrail başta olmak üzere tüm emperyalist ve islam karşıtı devletlere diplomatik ve ticari eylemler yapmaya, bu mücadelede yekvücut olmaya, birlikte ve bilinçli hareket etmeye davet ediyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.