Türkiye Düzenleme Tarihi : 19 Temmuz 2023 16:30 Haber Girişi : 18 Temmuz 2023 14:58

AKP'li belediyeye 'yolsuzluk' operasyonu: Başkanın yeğeni tutuklandı

AKP'li belediyeye 'yolsuzluk' operasyonu: Başkanın yeğeni tutuklandı
AKP'li Horasan Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonun yapıldığı ortaya çıktı. Yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın'ın yeğeni tutuklandı.

AKP’li Horasan Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonun yapıldığı ortaya çıktı. Yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın’ın yeğeni tutuklandı. Belediyede, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan İ. Aydın dün akşam tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aydın, belediyenin kasasına girmesi gereken 1.5 milyon lirayı zimmetine geçirmekle suçlanıyor.

 

 

Bir süre önce, aynı aileden çok sayıda kişinin işe alınması ile gündeme gelen Erzurum’a bağlı Horasan Belediyesi ile ilgili dün dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre, yürütülen soruşturma sonrası Horasan Belediyesi’nde müdür olarak görev yapan İ. Aydın, dün gözaltına alındı.

 

TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

 

1,5 bin liraya yakın bir parayı zimmetine geçirmekle suçlanan İ. Aydın, savcılık sorgusu sonrası sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Aydın, hâkimlik sorgusu sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

‘BAŞKANIN BİLGİSİ VAR’ İDDİASI

 

İddiaya göre, yeğenin gözaltına alınmasından bir gün önce, Başkan Aydın, bu kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan Aydın’ın ise ifadesinde, aldığı paralardan başkanın bilgisi ve onayı olduğunu öne sürdü.

 

‘AKRABA KAYIRMACILIĞI’ İLE GÜNDEME GELDİ

 

Horasan Belediyesi bir süre önce, ‘akraba kayırmacılığı’ haberi ile gündeme gelmişti. Konuyu 3 yıl önce “AKP'li Horasan Belediyesi'nin adını Aydınlar Aile Belediyesi olarak değiştirin” sözleri ile gündeme getiren Gazeteci Barış Yarkadaş, Aydın ailesinden 20 kadar ismin belediyede görevlendirildiğini kaydetmişti.

 

Başkanın kardeşi Sadri Aydın belediyede personel müdürü, yeğeni Hayrettin Aydın özel kalem müdürü, kuzeni Fahrettin Aydın mezarlık müdürü olarak görevlendirilen isimler arasındaydı.

 

BELEDİYE BAŞKANI DA TUTUKLANMIŞTI

 

Öte yandan, Horasan Belediyesi Başkanı Abdülkadir Aydın da, daha önceki bir davası nedeni ile 2020’de tutuklanmıştı. Bir ay kadar tutuklu kalan Başkan Aydın, tutukluluğa yapılan itiraz üzerine tahliye edilmişti.
Konuya ilişkin telefonla ulaştığımız Horasan Belediyesi’nde ise dönüş olmadı.

Kaynak: Halk TV

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Emrah Daştan 19 Temmuz 2023 11:09

    Kronik Akp belediyeciliği maalesef ???? tek orası değil ki, gidin pasinlere gidin Köprüköy e gidin Büyükşehir e gidin aziziye ye , belediye değil sanırsınız aile şirketi? genel merkez bunları araştırıp elemez se , yerel seçimler de parti nin işi zor.. umarız ki parti yetklileri, iş başkanlığı devlet in sırtındaki bu yüklerden kurtulması için gerekeni yapar