Erzurum Düzenleme Tarihi : 07 Mayıs 2024 21:01 Haber Girişi : 05 Mayıs 2024 13:08

Akpunar: Bu arkadaşımızın o şekilde davranışı biz de kuşku uyandırdı!

Akpunar: Bu arkadaşımızın o şekilde davranışı biz de kuşku uyandırdı!
Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, seçimlerden bir gün sonra belediyeye icra koyduran Büyükşehir Belediye müteahhiti ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı İdris Akdemir'in yaptığı iş ya da işlerin teftiş kurulu tarafından incelendiğini açıkladı.
Akpunar: Bu arkadaşımızın o şekilde davranışı biz de kuşku uyandırdı!

“O GÜN BANKA DA OLAN PARA PERSONELİN MAAŞIYDI!”

 

Göreve geldikten sonra yaptığı incelemelerin ardından Aziziye Belediyesi’nin borcunun 500 milyon liranın üzerinde olduğunu tespit eden Başkan Emrullah Akpunar, iş insanı İdris Akdemir’in seçimden bir gün sonra belediyeye icra takibi başlatması konusunu değerlendirdi.

 

Erzurum Ajans’tan gazeteci Onur Sağsöz’ün ‘Aziziye Haciz Kıskacında’ başlığıyla gündeme getirdiği konuyu Teftiş Kurulu’na taşıdığını kaydeden Başkan Akpunar, “İdris Beyi tanımıyorum. İdris Bey seçim sabahı saat 10.00’da belediyenin hesaplarına 18 milyon liralık icra koymuştu. Alelacele koymuş. O gün kasada para vardı, işçilerin maaşları gelmişti. Tabi biz göreve henüz başlamamıştık ancak o işle ilgili olan arkadaşları uyardım. Çünkü İller Bankası’nın parasıydı ve bu parayı personele ödettik.”

 

 

“EĞER İŞ USULÜNE UYGUN DEĞİLSE…”

 

“Bu arkadaşımızın o şekilde davranışı biz de kuşku uyandırdı. İş, çok çok önce yapılmış çeşitli zamanlarda hak ediş ödenmiş, 31’i (Mart) seçim kaybedilmiş, sabah saat 9’da haber verilmiş ona icra konulmuş. Ben bunu iyi niyetli görmem. Ya yaptığı işte bir yanlışlık var ya da ‘belediyede hazır para varken, bu göreve gelmeden ben paramı kurtarayım.’ Benim görevim ne ise ben onu yaptım. Dosyayı Teftiş Kurulu’na havale ettim. Dosya yaklaşık bir haftadır inceleniyor. Neticelendiği zaman arkadaşımızın hak edişi yapmış olduğu iş eğer usulünde gerçekleşmişse bizim borcumuz ödeyeceğiz, eğer gerçekleşmemişse onun da gereği yapılacaktır” dedi. Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS – TIKLA İZLE

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Alpaslan kaya 08 Mayıs 2024 02:22

    Babası da ak parti Meclis üyesi bence uygun iş yapmamıştır İdris Akdemir hile kesin vardır

  • Dadaşım 07 Mayıs 2024 02:09

    Akp li belediyeler incelensin

  • özdemir 06 Mayıs 2024 14:30

    Halk uyansın artık, bir seçimde kimi seçtiysen diğerinde başkasını seç, yeni gelen eskiyi kontrol etsin, kafamızı çalıştırmıyoruz ki, din tutar gibi parti tutuyoruz, siyasetçisi kamuda çalışanı hepsi bizim sırtımızdn maaş alıyorlar, her seçim başksını seç, birbirlerini denetlesinler, aklımız olmadığı için sırtımızdan geçinenleri birde savunuyoruz.

  • A P 05 Mayıs 2024 20:14

    Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz haysiyetsiz kişiler bunlar. Elbette Allah hesap soracaktır. İnşallah Emrullah Başkan gibiler de bu adamların durumuna düşmez ve helal yoldan çalışır. Allah doğruların yardımcısıdır.

  • ali er 05 Mayıs 2024 17:03

    sekmen bey burada aziziyeye kumpas kurduğu açıkça belli. çivi bile çakamazlar ne demek. demek ki kumpas kurulmuş. tarihih aziziyeye kumpas kuranlar amaçlarına ulaşamayacaklardır.