Spor Haber Girişi : 23 Ocak 2012 16:16

Aksak ''Gençliğin kurtuluşu spordur''

Aksak ''Gençliğin kurtuluşu spordur''
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 10 takımın Kros Ligi’ne kalmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, 12 takımdan 10’unun Kros Liginde yoluna devam etmesinin Erzurum için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 10 takımın Kros Ligi’ne kalmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, 12 takımdan 10’unun Kros Liginde yoluna devam etmesinin Erzurum için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Erzurumlu atletizm takımlarının 10 takımla Kros Ligi’ne kalması şehirde büyük bir sevinç yaşatırken, Atletlere övgüler yağdıran AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, elde edilen başarının çok büyük bir başarı olduğunu belirterek, sporcuları ve antrenörlerini kutladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde Kulüp yöneticileri ve atletizm antrenörleri ile atletlerle bir toplantı yapan Aksak, Erzurum’un mevcut tesisleri ve rakım özelliği ile coğrafi durumu bakımından artık bir spor kenti olduğunu belirterek, obezite ile mücadele etmenin ve gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmanın en iyi yolunun da spor olduğunu belirterek, “Gençliğin kurtuluşu spora bağlıdır. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için mutlaka spor yaptırmak gerekir” dedi.

SPOR SAYESİNDE 8 KİLO VERDİM

A
ksak, kendisinin de spora başladığını ve spor sayesinde sekiz kilo verdiğini belirterek, “Batıda halkın spor yapma alışkanlığı üst düzeyde. Oysa Erzurum’da sadece gençlik spor yapıyor. Oysa halkın da spor yapması gerekir, bunu bir alışkanlık haline getirmek lazım” dedi. Aksak, Mersin'de yapılan Türkiye Atletizm Kulüplerarası Kros Ligi ön eleme müsabakalarında Erzurum takımlarının elde ettikleri başarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Çintimar, “12 takımla yarışlara katılıp, on takımla yola devam etmek ve profesyonel anlamda 70 dolayında sporcunun hemen hemen her iki hafta bir başka bir ilde Erzurum adına yarışlara katılması bizim için gurur verici” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.