Erzurum Haber Girişi : 12 Ağustos 2021 20:59

Akşener, Erzurum'da dert dinledi

Akşener, Erzurum'da dert dinledi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Memleket Gezileri' kapsamında Erzurum'da esnaf ve vatandaşla dertleşti. 

ERZURUM AJANS - Kentin en işlek Cumhuriyet Caddesi üzerindeki işyerlerine giren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, işletmecilerle sohbet etti.

 

 

Girdiği bir işyerinde 9 yaşındaki Nazlı Nehir Çiftçi’yi öpen Genel Başkan Akşener, annesinin “Kızım ameliyat olacak, destek olur musunuz?” ricası üzerine hemen talimat verdi. Yalova’da yaşayan Nazlı Nehir Çiftçi için gerekeni yapacağını söyleyen Genel Başkan Akşener, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

 

 

 

 

Akşener şunları söyledi. “Bugün de il ilçe esnaf gezme rutinimizin Erzurum ayağındayız. Erzurum’da hem Horasan hem Pasinler hem de merkez ilçelerde esnafla konuştuk sizler de benimle beraber takip ettiniz. Gördünüz nasıl bir çalışma biçimi yaptığıma şahit oldunuz. Aldığımız cevapları da siz gördünüz. Esnaflara ‘işler nasıl?’ dedik ama şimdi ben aracılığınızla bu çalışmaları yapmaya devam edeceğim ama aracılığınızla sizin üzerinizden bizi izleyenlere özellikle iktidar partisine, Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bilimum yöneticilere seslenmek istiyorum. Erzurum’da özellikle Horasan’da Pasinler’de Hasankale’de gördüğüm ve bu merkezde de gördüğüm acayip bir yoksulluk var. Özellikle tarımla, hayvancılıkla ilgilinenlerde inanılmaz bir problem var. Bu kışı, elbette elde olmayan sebeplerle kurak olması neticesinde tarımda müthiş bir zorluk yaşanmış. Bu kışı geçirebilmelerinin yolu bu insanlara aktif, açık net yardım edilmesidir. Aksi taktirde bu kışı geçirmeleri çok zor olacaktır. Yani ekonomik durumu dün iyi olan çiftçi dün iyi olan tarım yapan insan besici bugün kulağıma eğilip, ki siz duydunuz bunları, bakın bana kulağıma söyler gibiydiler ama siz duydunuz. Dediler ki, ‘bu kışın ne yapacağız biz?’ Dolayısıyla Erzurum’dan sesleniyorum. Erzurum’da öğrendiklerim muhtemelen Anadolu’nun her bir ilçesinde tarım ve besicilikle meşgul olan, onunla geçinen insanlar için geçerlidir. Bu kışın doğru dürüst bu insanların sağlıkla geçirebilmeleri, bakın tekrar söylüyorum sağlıklı bir şekilde geçirebilmesi için acil yardıma ihiyaç var ve bu yardımın derhal ve behemahal çok hızlı şekilde planlanmasında çok önemli bir fayda olduğunu düşünüyorum aracılığınızla seslenmek isterim.”

 

 

 

 

Akşener açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

 


“Bir başka konu Erzurum’da gördüğüm. Bunu Erzincan’da da görmüştüm, burada da gördüm, genç işsizliği. Liyakat konusundaki problem ve insanların yine bunlara şahit  oldunuz, özellikle genç insanların KPSS’de aldıkları 80, 90, 92 gibi puanların karşılığına, mülakata girip 60 ve 56 puan gibi rakamlar kazanmış, bu puanı almışların onlar yerine  atanmasına her bir dükkanda, bir gençte rastladık ve gördük. Sokakta gördük. Bakın şurdan şuraya bir saattir yürüyemiyorum ben gençlerin derdini dinlemekten. Bu konuda da liyakatın öne çıkarılması, kayırmanın ortadan kaldırılması, ayıların, dayıların ortadan kaldırılması konusunda aracılığınızla iktidara seslenmek istiyorum. Bu konuda gençlerimizin umudunu yok etmeye hakkımız yok. Bir genç dedi ki, ‘büyüt neyim varsa yazın çalıştım, neyim varsa gidip gelirken bu KPSS sınavlarında harcadım.’ Günahtır, bunlara dikkat etmemiz gerektiğini ve iktidarın el atması gerektiğini düşünüyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.