Bölge Haber Girişi : 05 Ekim 2021 12:42

Aleyna Ağgül'ün davasına bakanlık müdahil olacak

Aleyna Ağgül'ün davasına bakanlık müdahil olacak
Aleyna'nın ölümü ile ilgili Aile Bakanlığı da davaya müdahil olma talebinde bulundu.

ERZURUM AJANS - Iğdır’da Gökhan A.(42) tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen ve intihar ettiği söylenilen 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün ölümü ile ilgili Aile Bakanlığı da davaya müdahil olma talebinde bulundu.


Iğdır’da 30 Eylül gecesi evlerinin bulunduğu apartmanın yan tarafındaki apartmanın önünde cansız bedenine ulaşılan ve intihar ettiği söylenilen Aleyna Ağgül’ün ölümü ile ilgili tepkiler devam ediyor. Olayın araştırılması için ‘sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız’ diyen Iğdır Barosundan sonra, Aile Bakanlığı da davaya müdahil olma talebinde bulundu. Gökhan A’nın, delil yetersizliğinden serbest bırakılmasına soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, üst mahkeme olan Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz etmişti.

 

Olayla ilgili yeni detaylar çıktı


Aleyna Ağgül'ün ölmeden bir gün önce şüpheli Gökhan A. hakkında, 'şantaj, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve özel hayatın gizliğini ihlal' suçlamasıyla şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Şikayetinde Ağgül’ün daha önce Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı’na şüpheli Gökhan A. hakkında cinsel saldırı suçlamasında bulunduğunu, daha sonra şikayetini geri aldığını anlattığı öğrenildi. Ağgül’ün ifadesinde, şikayeti geri aldıktan sonra Gökhan A. ile sevgili olduklarını ve ona ait bir evde buluştuklarını, Gökhan A.'nın sürekli kendisini ‘fotoğraf ve videolarla’ tehdit ettiğini söylediği öğrenildi. Aleyna Ağgül'ün ifadesinde Gökhan A.'dan ayrılmak istediğini ancak Gökhan A.'nın bunu kabul etmediğini, Instagram hesabından engellediği halde kendisine sahte hesaplardan ulaştığını belirttiği kaydedildi. Gökhan A.'nın ‘Git kendini öldür. Yoksa ben seni öldüreceğim’ diyerek tehdit etiğini ifadesinde belirten Ağgül'ün doktora giderek darp raporu alıp emniyete suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.


Olay günü polis tarafından olay yerinde gözaltına alınan oğul Göktürk A.'nın ise ifadesinde babasıyla Aleyna’nın ilişkisi olduğunu öğrendiğini, ayrılmaları için Aleyna ile konuşmaya gittiğini söylediği öğrenildi. Polislerden Aleyna’nın vefat ettiğini öğrendiğini belirten Göktürk A.'nın Aleyna’nın ölümüyle ilgisi olmadığını belirttiği öğrenildi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.