Türkiye Düzenleme Tarihi : 26 Ağustos 2020 18:02 Haber Girişi : 26 Ağustos 2020 18:05

Ali Erbaş'tan 'Atatürk'lü paylaşım

Ali Erbaş'tan 'Atatürk'lü paylaşım
Ayasofya Camii'nde kılınan ilk namazdaki hutbede Atatürk'ü hedef aldığı gerekçesiyle eleştirilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz'un yıl dönümünde paylaştığı mesajda Atatürk'e de yer verdi.

Erzurumajans-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya Camii'nde verdiği hutbede "Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" sözlerini kullanması Atatürk'ü hedef aldı diye yorumlanmış ve tepki çekmişti. Erbaş, Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz'un yıl dönümünde yayınladığı mesajda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e de yer verdi.


"RAHMET DİLİYORUM"


Erbaş, paylaşımında şunları yazdı "Malazgirt Zaferi'nin başkomutanı Sultan Alparslan ve Büyük Taarruz'un başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan, düşmanın işgal girişimlerinden kurtaran tüm şehit ve gazilerimize rahmet diliyorum. Ruhları şâd olsun"


NE OLMUŞTU?


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'da kılınan cuma namazında yaptığı hutbe konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini vermeden kullandığı ifadeler tepki çekmişti.

 

Erbaş hutbedeki konuşmasında "Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" ifadeleri Atatürk'ü lanetlediği şeklinde yorumlanmıştı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer koçer 26 Ağustos 2020 19:44

    Neden zorlama olsun ki . İsteyen isteyene dua eder . Camiyle işi olmayanın yok şuna dua oldu yok olmadı yahu size ne . Dualarımız vatana millete dine islama ( bakın bu çok önemli ) şeriata hizmet edenleredir.