İlçeler Haber Girişi : 11 Şubat 2015 13:45

Ali Korkut, Kurtuluş Mahallesi'ndeydi

Ali Korkut, Kurtuluş Mahallesi'ndeydi
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, karın, soğuğun ve sıkıntıların çok olduğu kış günlerinde kapıları birer birer çalmaya devam ediyor.
Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, karın, soğuğun ve sıkıntıların çok olduğu kış günlerinde kapıları birer birer çalmaya devam ediyor.

Kurtuluş Mahallesine giden Ali Korkut, burada 5 aileyi mutlu etti, çocukların yüzlerini gülümsetti. Evlerin birçok ihtiyacı karşılandı, hanımların ve çocuklar ayakkabıdan kıyafete baştan aşağı giydirildi. Evler duvardan duvara halıyla döşendi. Ali Korkut, "Belki bütün ihtiyaçlılara yetişmek mümkün olmuyor ama kapısını çaldığımız hanelerde yüzlerin gülmesi yetiyor" dedi.

Ali Korkut, kış aylarını bir yandan yaz sezonu için çalışmaların planlamasına ayırırken diğer yandan çoğunluğu gecekondulardan oluşan, gelir seviyesi düşük ailelerin yoğun olduğu semtlerde çat kapı evleri ziyaret ediyor. Kapısı çalınan hanelerde ailenin ihtiyaçlarının tespiti yapılıyor. Özellikle öğrencilerin eğitimini kolaylaştıracak imkanlar oluşturulmaya çalışılıyor. "Her eve yetişemeyebiliriz, ancak ulaştıklarımızın yüzlerini güldürebilmek de mutluluktur" diyen Ali Korkut, geçtiğimiz hafta Kurtuluş Mahallesindeydi. Mahallede 5 ayrı evi ziyaret eden Ali Korkut, 5 ayrı mutluluğa kapı açtı.
Babalara çok kızdı

Ailelerin çamaşır makinesi, buzdolabı, oturma grubu gibi demir başlarını temin eden Korkut, odun kömür yardımını da ihmal etmedi. Bu arada evlerin duvardan duvara halı döşemesi yapıldı. Ali Korkut, yaz aylarında ise bu evlerin tamiratının yaptıracağını belirtti.

İşsiz oldukları için çalışamadıklarını belirten 4 çocuk babası Şerafettin ve biri 1 aylık, diğeri 3 yaşında iki çocuk babası Adem'e çıkışan Korkut, "Gittiğimde evleri çok kötü durumdaydı. İki aile reisi de iş yok diyerek yakındılar. Ancak ikisi de taşı sıksa suyunu çıkaracak durumdaydı. İş aramalarını, bunun için gayret etmelerini istedim. Özellikle küçük çocuğu olan babaya çok kızdım, evde soba yanmıyor. Odun kömür temin ettik, ama bu böyle gitmez. O çocuğu düşünmek zorundasın, iş arayacaksın, bizim kapımızı aşındıracaksın. İş yok deyip yan gelip yatmak olmaz. Her gün onlarca kişi kapımızı aşındırıyor. İllaki bir iş bulursunuz, evde yatmayın. Sizde kapımızı aşındırın. " dedi.

Kapıları çalınan diğer 3 evde ise aile reisleri hastalık nedeniyle işsizdi. Evlerin yükü daha çok hanımların üzerinde bulunuyordu. Ali Korkut, annelerin isteklerini listeledi. Çamaşır makinesinden çekyata kadar ihtiyaçlar kısa sürede temin edilerek evlere ulaştırıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.