İlçeler Haber Girişi : 12 Ekim 2015 17:00

Ali Korkut, yeni bir yol açıyor

Ali Korkut, yeni bir yol açıyor
Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Ak Partili Belediye Başkanı Ali Korkut, Üç Kümbetler Kültür Adasını yerleşim alanlarından ayıran 20 metre genişliğinde açtığı yeni yol çalışmalarını inceledi.
Erzurumajans-Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Ak Partili Belediye Başkanı Ali Korkut, Üç Kümbetler Kültür Adasını yerleşim alanlarından ayıran 20 metre genişliğinde açtığı yeni yol çalışmalarını inceledi. 

Ali Korkut, yolun kültür adasını yerleşim alanlarından ayırdığını belirterek "Açılan her yol, medeniyete çıkar. Üç Kümbetlerin aktardığı medeniyeti rahat ifade etmek için bu yolu açıyoruz" dedi. 

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum merkezinin görünümünü yaptığı kamulaştırmalar ve açtığı yollar ile yeniden çiziyor. Daha önce açtığı 2 kilometre uzunluğunda 25 metre genişliğindeki Recep Akdağ Caddesini dikey keserek Taş Ambarlara inen 650 metre uzunluğundaki yeni yol ile Üç Kümbetler adasını yerleşim alanından ayıracak. Çalışmaları inceleyen Ali Korkut, "Prof. Dr. Recep Akdağ ismini verdiğimiz caddemize bu defa dikey kesen yol çalışması yapıyoruz. 4,5 milyon lira civarında bir maliyet söz konusu. Kamulaştırmalarımız sürüyor. Bir yandan da kot farkı nedeniyle dolgu yapıyoruz. Kasım ayı sonuna doğru tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Korkut, "Bu yol, trafik bağlamında bir çözüm getireceği gibi aynı zamanda tarihi Üç Kümbetler adasını da yerleşim alanından ayırmış olacak. Yaptığımız kamulaştırmalar Erzurum'un yeni yüzü için bir anlam ifade ediyor. Üç Kümbetler, Mehdiefendi, Hasanibasri, Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı, ve bir miktar Mahallebaşı semtine doğru alanda yaptığımız kamulaştırmalar, kentsel dönüşüm projelerimiz tamamlandığında yapılan her şey ayrı ayrı daha bir anlam kazanacak ve ortaya çıkacaktır" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.