Erzurum Haber Girişi : 25 Nisan 2018 16:15

Alkışlar ‘Kolordu’ya

Alkışlar ‘Kolordu’ya
Erzurum’un Palandöken İlçesi’ndeki İbrahim Hakkı Fen Lisesi bahçesinde bulunan Atatürk büstü, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın’ın talimatıyla yenilendi.
Erzurumajans-Erzurum’un Palandöken İlçesi’ndeki İbrahim Hakkı Fen Lisesi bahçesinde bulunan Atatürk büstü, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın’ın talimatıyla yenilendi. Büstün açılışı Tarçın Paşa’nın eşi Fatma Tarçın tarafından yapıldı.

İbrahim Hakkı Fen Lisesi idaresi, okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünün yenilenmesi ve yerinin değiştirilmesi için 9’uncu Kolordu Komutanlığı’ndan destek istedi. Bunun üzerine Korgeneral Uğur Tarçın’ın talimatıyla 55’inci Bk. Fb Md.lüğü tarafından onarılan Atatürk büstünün yeri de değiştirildi. Büstün açılışını yapan Korgeneral Uğur Tarçın’ın eşi Fatma Tarçın, emeği geçenlere teşekkür ederken, liseli gençlerle de sohbet ederek yakından ilgilendi. Desteklerinden dolayı 9’uncu Kolordu Komutanlığı’na şükran duyduklarını dile getiren Okul Müdürü Yücel Gökçe de, “Sağolsun Paşamız ricamızı kırmadı ve çok kısa bir sürede Atatürk büstünün yenilenmesini sağladı. Büstün açılışı için okulumuza teşrif eden Fatma Tarçın hanımefendi ve tüm komutanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.