Spor Haber Girişi : 09 Temmuz 2014 00:58

Almanya, Brezilya'yı ezdi, geçti: 1-7

Almanya, Brezilya'yı ezdi, geçti: 1-7
Dünya Kupası yarı final maçında Almanya, Brezilya'yı adeta dağıttı. Panzerler, ev sahibi Brezilya'ya acımadı ve rakibini 7-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı.
Erzurumajans-Maça her iki takım da hızlı başladı. Brezilya, yarı final öncesinde oynadığı maçlarda bu kadar hızlı bir başlangıç yapmamıştı. Almanya ise gol perdesini erken açtı. 11. dakikada Thomas Müller, durumu 1-0'a getiren golü kaydetti. Dakika 23'ü gösterdiğinde Klose durumu 2-0'a getirdi. Bu golle Klose, Dünya Kupası tarihine, 16 golle kupada en çok gol atan futbolcu olarak geçti. Brezilyalı Ronaldo, 15 golle bu ünvanı elinde bulunduruyordu. Bu golden 2 dakika sonra Toni Kroos sahneye çıktı: 3-0. Panzerler'in gol yağmuru devam etti. 26. dakikada Toni Kroos, kendisinin 2. takımının 4. golünü Brezilya ağlarına gönderdi: 4-0. 29. dakikada Sami Khedira ilk yarının skorunu belirledi: 0-5.

Gol yağmuru devam etti

İkinci yarıya Brezilya etkili başlasa da yine gol bulamadı. Almanya'nın her futbolcusu gibi kalecisi de gecesindeydi ve yaptığı kritik kurtarışlarla Sambacılar'a gol izni vermedi. Dakika 58'de Klose'nin yerine oyuna dahil olan Andre Schürrle, 69. dakikada Brezilya filelerini havalandırdı ve durumu 6-0'a getirdi. 79. dakikada Schürrle, bir kez daha sahne aldı ve şık bir golle skoru 7-0'a getirdi. 90. dakikada Brezilya'nın ilk golünü Chelsea'de forma giyen genç futbolcu Oscar kaydetti: 1-7. Maçın geriye kalan dakikalarında gol olmadı ve Almanya, Brezilya'yı 7-1 gibi farklı bir skorla devirerek adını finale yazdırdı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.